2024. április 26., péntek
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Idegen sír

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Segítségét kérném, mert különös dolgokat érzek. Sokszor van olyan érzésem, mintha valaki figyelne, mintha ott lenne velem egy szobában. Gyakran megborzongok, libabőrös leszek, sőt néha furcsa illatok is vannak körülöttem, és hidegség. Főleg este furcsa zajok, kopogások, pattogások hallatszanak, néha pedig mintha valami árny suhanna el valahol – odanézek, de semmi. Van, amikor a kutyák is ugatnak, egy pontra nézve, ahol semmi és senki sem látszik. Kezdek talán megbolondulni, képzelődöm csupán? Erőm is alig van, mindig valamilyen betegség is elfog.

– Ezt a különös zajt, árnyakat csak ön érzékeli, vagy a többi családtag is?

– Egyedül élek, a férjem néhány éve meghalt.

Ekkor azt kezdtem gyanítani, hogy a férje szelleme valamilyen ok miatt nem távozott el kellőképpen. Abban biztos voltam, hogy szellemmel állunk szemben, csak még nem tudtam, hogy kiével. Talán hirtelen halál, vagy öngyilkosság miatt, esetleg maradtak letisztázatlan ügyek kettőjük között. Mert ha már régebben lettek volna a házban, akkor már régen érezniük kellett volna. Ám a hívó azt mondta, hogy normális körülmények közt halt meg a párja, s nem is haragudtak semmiért se egymásra. Ekkor elővettem a kártyát, s megnéztem, mi az akadály. Az a kártya jött ki, amelyiken egy fiatalabb nő egy idősebb nő küszöbén, lépcsőjén van, az is látszik a kártyából, hogy nem egy szinten állnak. Megkérdeztem tehát:

– Volt a párjának, vagy esetleg önnek valamilyen problémája, letisztázatlan ügye vagy kérelme egy fiatalabb női személlyel kapcsolatban, esetleg két hölggyel, vagy rokonokkal, mivel ez a kártya néha a rokonságot jelenti, és sokszor bizonyos segítségkérésről is van szó.

– Problémánk fiatalabb nő miatt az volt, mivel elveszítettük a lányunkat pár évvel a férjem halála után. 40 éves volt, hirtelen halt meg.

– Akkor innen ered a baj. Lehet, hogy nem is a párja szelleme az, hanem a lányáé. Majd mindjárt megnézem.

Elővettem az ingámat, hogy megnézzem, női vagy férfi szellemről van-e szó. Óvatosnak kell lenni az ingával, a legfelsőbb szintekhez kell fordulni segítségért, feleletért, mert könnyen ráakadnak nemkívánatos energiák, alacsonyabb rendű szellemek, démonok, lélekfoszlányok, melyeknek legfőbb célja, hogy elvonják az energiát tőlünk. Az is fontos, hogy az ingát mindig megtisztítsuk használat után, hadd folyjon a víz rajta keresztül néhány percig, vagy pedig mi tartjuk kezünkben az ingát, a másik kezünkre pedig engedjük a vizet. Az inga ilyenkor mozog egy bizonyos módon, s amikor kitisztul, akkor vagy megáll, s nem mozog tovább, vagy megváltoztatja a járását, az irányát. Tehát a megtisztított ingát kézbe vettem, odafordultam a legmagasabb szintű szellemi világhoz, s feltettem a kérdést, hogy a szellem, aki ennél a hölgynél van – itt kimondtam a hölgy teljes nevét és címét –, női vagy férfi szellem. Ha női szellem, akkor az inga körbe forog, az óramutatóval ellentétes irányba. Ez nekem így működik, tehát mindenkinek, aki ingával kommunikál, előre meg kell kérdeznie, az igen válaszra az ingának milyen a kilengése, milyen a nem válaszra, milyen a nőre, milyen a férfira, mert ez nem mindenkinél egyformán mutatkozik. A férfira nekem oldalra mozog, nem forog. Ha nem jól tettem fel a kérdést, vagy olyan lenne a válasz, hogy mindegy, nem számít, akkor az óramutató irányába forog. Azt hittem, most könnyű dolgom lesz, mert vagy férfiról van szó, vagy nőről. Meglepődtem, amikor az inga az óramutató irányába lengett ki, de rögtön arra gondoltam, hogy mindkettőjük szelleméről van szó, tehát se kimondottan férfi, se kimondottan nő, hanem mindkettő.

– Volt esetleg olyan érzése, hogy nem egy szellemről lenne szó, hanem kettőről? A kutya amikor ugatott, akkor pont egy felé nézett, vagy mintha két személy is lett volna ott? Hallott-e zajt egyszerre két különböző helyről? Mindig ugyanaz az illat csapja meg önt? Esetleg ismerős az illat, vagy illatok, amelyeket érez?

– Most hogy mondja, igen, voltak ilyen esetek. A zaj is egyik pillanatban itt volt, a másikban amott, az árnyak is, és az illatok is különbözőek voltak.

– Ismert volt az illat, vagyis olyan, amely a férjére emlékezteti, vagy esetleg olyan, ami a lányára? Esetleg ismeretlen az illat?

– Igen, a párom cigarettázott, én nem, néha pedig dohányszagot érzek esténként, pedig régóta már senki nem gyújtott rá a házamban.

– Esetleg még valamilyen illat?

– Néha palacsintaszag, s ez mindig a lányomra emlékeztet, mert ő is és a gyerekei is nagyon szerették a palacsintát, utoljára, amikor láttam, éppen palacsintát sütött.

– Tehát ön fel is tudja ismerni ezeket az illatokat úgy, hogy hozzákapcsolhatjuk mind a lányához, mind a párjához is. Tehát mindkét szellem jelen van az ön házában. E két illat jelentkezik tehát.

– Elnézést, de most jut eszembe, hogy egy ismeretlen parfümszag is van. Sem a páromon, sem a lányomon soha nem éreztem ilyen illatot.

– Női vagy férfi illat?

– Női.

– Hm... megnézem az ingát, hány szellemmel is van dolgunk itt valójában...

Van egy kartonlapom, melyen számok, betűk, színek és erősségek vannak rajzolva, s ennek a lapnak a segítségével megnéztem, hogy mi a helyzet. Tehát mindig konkrétan rá kell kérdezni valamire, s így tud felelni az inga. Most bizony a hármas szám felé lengett ki.

– Három szellemről van szó, a férje, a lánya és egy harmadik személy szelleméről. Van-e esetleg önnek fogalma róla, ki lehet az a harmadik személy?

– Nincs.

– Tehát most az ingának felteszem azt a kérdést, hogy női vagy férfi személy szelleméről van-e szó... Megvan, női szellem! Jut eszembe, a kártyán is két nő szerepelt... Szerettei távozásakor valamilyen rokon játszott-e fontos szerepet? Akár segített, akár problémázott?

– Igen, most hogy mondja, az egyik rokon segített sírhelyet találni, s egy olcsóbb sírhelyet választottunk, amikor a lányom elhunyt. Ez már egy kész, körülkerített, elhagyatott sír volt, amelyikben valamikor valaki már el volt temetve, s mindenki azt hitte, hogy nincs már hozzátartozója, ezért is vehettük meg, mert elhagyatottnak volt nyilvánítva. Ide temettük a lányunkat, meg azután a férjem is ide került. Igen meglepődtem, amikor először valaki virágot vitt e sírra, az elhunyt ismeretlen sírjára, ami most már az én szeretteim sírja volt. Biztosan tudom, hogy nem a mi rokonaink, ismerőseink tették, mert ez a csokor oldalra volt helyezve, nem tették bele a mi vázánkba, s ez minden évben egyszer megtörténik. Tehát van még valakije annak az elhunytnak, de én nem tudom se azt, hogy ki az, aki a csokrokat hozza, sem azt, hogy az elhunyt ki volt. Annyi biztos, hogy a lányom rá lett temetve.

– Hm... a kártyában is két nő áll, akik nem egy szinten vannak, hát erre is vonatkozik a kártya magyarázata. Így már könnyen magyarázható ez az eset. Egy idegen maradványait megzavarták, s ezt nem vette jó néven vagy az elhunyt személy szelleme, esetleg a megmaradt hozzátartozó is neheztel, aki néha virágot tesz le, immáron már nem is a fejfa vagy kereszt mellé, hanem csak úgy, a sír szélén, ahonnan már érzi, hogy kirekesztették elhunyt hozzátartozóját. Persze nem okolom önöket sem, azt az egy hozzátartozót sem, aki nem tartotta karban a sírt, ki tudja milyen okok miatt, még azt a személyt sem, aki újra eladta a sírt, de a tények ilyenek, hogy az ott eltemetett női személy szelleme is ott kísért önnél, együtt az ön szerettei szellemével, akik emiatt nem találják nyugalmukat. Legelőször is sürgősen vigyen három csokrot – vagy három szál virágot – a temetőbe, ezt ajánlatos máskor is megtennie, vagy valahogyan mindig megemlékeznie erről a harmadik személyről is, amikor ön kint jár a temetőben. Ezenkívül elküldöm, hogy milyen rituálékat kell megtegyen a lelkek lenyugtatására, amivel elküldi mind a három szellemet, szeretetben elbúcsúzva szeretteitől is. Mindenesetre az ön otthonának energetikai megtisztítására is szükség lesz, s a biztonság kedvéért egy kinti bagua tükör elhelyezését ajánlom, ha nem is rögtön, de néhány hónap múlva. Jelentkezzen két hónap múlva, amikor mindezt megtette.

Néhány hónap múlva hívott is a hölgy. Megváltozott körülötte minden, megszűntek a jelenségek, egészsége sokat javult, lassan beletörődik a sorsába. Tenni is akar már ezért, s érdeklődik a lelki tisztulásra meg a múlt elengedésére vonatkozó rítuscsomag után, amit mostani hívásakor ajánlottam neki.