2024. április 26., péntek

Több mint 400 új munkahely

Támogatás vajdasági vállalatoknak

Tizenhét vajdasági kis- és középvállalat kapott pénzügyi támogatást új munkahelyek megnyitására.

A szerződéseket Đorđe Milićević tartományi kormányfőhelyettes nyújtotta át ma az újvidéki Vajdasági Fejlesztési Ügynökségben. A támogatás összértéke 200 millió dinár, amely révén összesen 440 új munkahely nyílik Vajdaság-szerte.

Szecsei Bús Klára (Ótos András felvétele)

Szecsei Bús Klára (Ótos András felvétele)

– A Vajdasági Fejlesztési Ügynökség pályázatai révén, másfél éves fennállása óta összesen 1490 új munkahely nyílt meg. A tartományi kormány ezen célokra 650 millió dinárt látott elő. Az új munkahelyek teremtése mellett a támogatások révén a vállalatokban sor került a termelés modernizációja és új felszerelések beszerzésére is. A tartományi kormány ily módon folytatni fogja a Vajdasági Fejlesztési Ügynökséggel való közreműködést a gazdasági előrehaladás érdekében – mondta Đorđe Milićević.

Nikola Žeželj, a Vajdasági Fejlesztési Ügynökség igazgatója elmondta, hogy elsődleges céljuk a kis- és középvállalkozások fejlesztése, annak érdekében, hogy a vállalatok növelni tudják versenyképességüket és hogy minél hatékonyabban törhessenek be a meglehetősen erős piacra.

A magyarkanizsai Geneza Kft. külkereskedelemmel, élelmiszer-alapanyagok importjával és szállításával foglalkozik.

– Nagyon örülök, hogy harmadszori nekifutásból sikerült nyernünk e pályázaton. Tíz új foglalkoztatottnak a támogatását valósíthatjuk meg, ami mindenképpen segítség lesz a cég életében. Magasan szakképzett munkaerőt szeretnénk foglalkoztatni, úgy a gyártásban mint a személyzeti osztályon. Jelenleg 55 és 60 személy között van az alkalmazottak száma, mivel idénymunkásokat is foglalkoztatunk. Eljutottunk arra a szintre, amelyen magasabbra kell emelni a színvonalat és ezt szeretnénk a pályázat útján elérni. A tíz foglalkoztatottból öten legkésőbb az idei év végéig megkezdhetik a munkát vállalatunkban. A többi öt alkalmazott pedig a jövő évben állhat majd munkába – mondta Szecsei Bús Klára, a Geneza Kft. igazgatója.

A topolyai Capriolo Kft.-ben negyven új munkahely nyílik.

– Nagyon nagy segítséget jelent ez a támogatás. A Prosperitati által kiírt támogatás segítségével két nagy beruházást sikerült megvalósítanunk, ennek köszönhetően növeltük a termelést, ennélfogva szükségünk van új munkahelyekre. Jelenleg 155 alkalmazottja van vállalatunknak, az új munkaerő főként raktárosként és az új kerékgyárban helyezkedne el – tudtuk meg Olah Dejantól, a Capriolo Kft. igazgatójától.