2024. április 26., péntek

Novak hétfőn Isnerrel kezd

A vasárnap Londonban kezdődő évzáró mestertorna első napján a Hewitt csoport meccsei lesznek műsoron, másnap pedig a világelső és ötszörös bajnok Novak Đokovićot felvonultató Kuerten csoport négyese kezd.

Vasárnap 15 órakor a dél-afrikai Kevin Anderson és az osztrák Dominic Thiem meccse nyitja a tornát, az esti műsorban pedig 21 órakor a svájci Roger Federer és a japán Kej Nisikori csapnak össze. Hétfőn 15 órakor a német Alexander Zverev és a horvát Marin Čilić, 21 órakor pedig Đoković és az amerikai John Isner találkoznak. A további lejátszási rend szerint kedden és szerdán a 2. fordulóban előbb a nyitókör vesztesei, este pedig annak győztesei mérik össze erejüket, így a harmadik fordulónak is lesz tétje, ami a szervezők és a nézők szemszögéből is jelentős.

A Hewitt csoportban a hatszoros bajnok, de legutóbb 2011-ben győztes Federer a fő esélyes – habár a tornán senkit sem szabad eleve leírni –, az elődöntőt szavatoló második helyért pedig szoros küzdelem várható. A Kuerten csoportban feltétlenül továbbjutást remélő Đoković mellett a Zverev–Čilić találkozó győztesének lesz a legtöbb esélye.

Đoković és Isner 11. meccse következik. A mérleg 8:2 Novak javára, és szembeötlő, hogy már több mint három éve nem kerültek össze. Legutóbb 2015-ben a pekingi 500-as torna negyeddöntőjében Đoković 6:2, 6:2-re nyert, ami egyben a legkönnyebb győzelme is. A többi kilenc csatájukban mindig volt legalább egy rövidítés, amiben az amerikai szervakirály 6:4 arányban volt sikeresebb. Isner mindkét diadalát 1000-es tornákon aratta: 2012-ben Indian Wellsben és 2013-ban Cincinnatiben. A londoni csak a harmadik eset, hogy európai földön mérkőznek meg. 2010-ban a Davis-kupában és 2013-ban a párizsi teremtornán is a szerb győzött.

Visszalépés esetén az első tartalék, a vasárnap Párizsban serlegnyertes orosz KarenHacsanov kap fellépési alkalmat.