2024. április 26., péntek

Hetvenöt millió dinár a diákotthon befejezésére

A közelmúltban ígéretet kapott a városvezetés, hogy vajdasági segítséggel befejeződhet a Mezőgazdasági Iskola szomszédságában található félig kész épület, ugyanis a tartományi kormány határozatot hozott arról, hogy a költségvetési tartalékából 25 millió dinárt irányoz elő a topolyai diákotthon befejezésére.

Topolya 50 millió dinárt különített el erre a célra, így hamarosan kiírják a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési pályázatot. Kislinder Gábor községi elnök megerősítette az információkat, és elmondta, hogy ha minden rendben halad, a jövő évben befejeződhet a diákotthon felépítése.

– A támogatásból, illetve az önkormányzat erre előirányozott tartalékaiból, összesen 75 millióból az elképzelések szerint befejezhetjük a falak vakolását, és beépíthetjük a nyílászárókat. Vagyis a diákotthon felépítésének utolsó fázisát tudjuk kivitelezni ebből a lépésből. Ha minden jól megy, a munkálatokra nyár végére, ősz elejére tudnánk „pontot tenni”. A berendezés beszerzése ettől független, az egy következő lépés lenne jövőre. Azért marad a következő évre, mivel már az idei költségvetési tervezetbe nem fért bele. A diákotthon belterét pályázati pénzekből szeretnénk megoldani, de ehhez persze az önkormányzatnak vállalnia kell bizonyos önrészt. A diákotthon kialakításának ezen szakaszára akkor tudunk nagyobb hangsúlyt fektetni, ha már az építési munkálatoknak látjuk a végét – nyilatkozta a községi elnök.

Mint ismeretes, az építéssel korábban megbízott kivitelező és az önkormányzat között jelenleg is peres eljárás folyik, a tíz éve épülő topolyai diákotthon pedig évek óta félkész állapotban várja a folytatást.