2024. április 26., péntek

Tűz Topolyán

Tűzesethez riasztották pénteken hajnali 1 óra körül a topolyai tűzoltókat. A tűz a Széles utcában  okozott jelentős anyagi kárt egy teherszállítmányozási vállalkozó parkoló járműveiben, pontosabban, pótkocsijaiban.

Két nyerges vontató teljesen kiégett (Kiss Zoltán felvétele)

Két nyerges vontató teljesen kiégett (Kiss Zoltán felvétele)

A helyszínen járva megállapíthattuk, hogy két nyerges vontató teljesen, egy részben kiégett, egy pótkocsinak pedig a ponyvája rongálódott meg. Az üres telek szomszédságában álló házban is jelentős anyagi kár keletkezett.

– Leégett a fészer hátulja, és részben a tető is megsemmisült – mutatta az elemi kár következményeit N. F., a ház tulajdonosa. – Sajnálatos, hogy a tűz martalékává vált egy nyúlház is a nyulakkal együtt, de a mellette levő nyúlketrecben is égési sérüléseket szenvedtek az állatok. Hála a tűzoltók gyors és szakszerű beavatkozásának, a lángok nem terjedtek át a lakóházra. Nem tudjuk, mi okozhatta a tüzet, de tény, hogy már korábban több száz tiltakozó aláírást gyűjtöttek a környék lakosai, hogy ne használhassa kamionparkolónak a vállalkozó ezt az üres telket.  Sajnos ezek a kérelmek eddig nem jártak eredménnyel.

Nem hivatalos értesülések szerint szándékos gyújtogatás gyanúja is felmerülhet, a hiavatalos vizsgálatok azonban még nem erősítették meg ezeknek a híreszteléseknek a hitelességét. A tűzeset okainak felderítése folyamatban van.