2024. április 26., péntek

A harmadik meccs Fogninival

Fucsovics Márton tegnap a párizsi 1000-es mestertorna 1. fordulójában két játszmában győzte le a francia Benoît Paire-t, és a következő körben az olasz Fabio Fogninival játszik. Néhány hét alatt immár harmadszor találkoznak, Pekingben az olasz, Bécsben Marci nyert. A tegnapi volt Fucsovics idei 25. ATP-győzelme, az érte járó pontokkal a naprakész lista 37. helyét foglalja el.

Novak Đoković az este lapzárta után játszotta első meccsét, az ellenfele pedig nem a várt Marco Cecchinato volt, hanem az olaszt meglepetésre legyőző, 29 éves, a ranglistán 48. portugál João Sousa, aki ellen Novak az idei US Open nyolcaddöntőjében nyert, és összesítésben 5:0-ra vezet. Párizsban ma rajtol Rafael Nadal és Roger Federer is. A spanyol a honfitársával, a legutóbbi hat meccsükön három győzelmet arató Fernando Verdascóval, a svájci pedig a RaonićTsonga meccs továbbjutójával találkozik.

Jó játékkal és fölényes győzelemmel rajtolt a sencseni challengeren Miomir Kecmanović, aki a 2. fordulóban a ranglistán 225. olasz Federico Gaióval mérkőzik.

Nem termett babér az indiai Mumbaiban Ivana Jorovićnak, ugyanott a 125 ezres torna 1. fordulójában ma Olga Danilović a páros partnerével, a montenegrói Danka Kovinićtyal játszik.