2024. április 26., péntek

Záporka

Sérült gyermekek vers- és prózamondó versenye Bácsfeketehegyen

A bácsfeketehegyi Kultúrotthonban a hétvégén megtartották a XIII. Záporka Vers- és Prózamondó Versenyt.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János

Az eseményre ez alkalommal is az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulat, valamint a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének szervezésében került sor. Papp Julianna, a társulat elnöke arról számolt be lapunknak, hogy nagy öröm számukra, hogy tizenharmadik alkalommal tarthatják meg ezt a találkozót.

– Az idei évben 8 helyről összesen 43 vers- és prózamondó érkezett a Záporkára. Ez nagyon határozott lépés a találkozó tovább építéséhez, ugyanis szeretnénk minél több gyereket bevonni. Az idei évben is neves zsűrit állítottunk össze Barta Júlia, Dudás Zita és Tóth Anita személyében – számolt be lapunknak az elnök.

A zsűrire nem könnyű munka hárult, de végül a következő eredmények születtek: az első csoportban (7–15 évesek) a Szivárvány kategóriában Ferenci Zsuzsanna (Magyarkanizsa) lett az első, Tóth Dávid (Topolya) a második, a harmadik helyen pedig Gyulai Béla (Bácsfeketehegy) és Bosnyák Benjamin (Magyarkanizsa) osztoznak. A Napraforgó kategóriában Lelenc Albert (Szabadka) lett az első és Baksa Krisztina (Bácsfeketehegy) a második. A második csoportban (160–25 évesek) a Szivárvány kategóriában Nesztorov Krisztián (Szabadka) lett az első, Burány Emil (Szabadka) a második, Lipták Árpád (Szabadka) a harmadik. Napraforgó kategóriában Ágoston Endre (Zenta) lett az első, Puhalák Antal (Bácsfeketehegy) a második és Andruskó Hajnalka (Zenta) a harmadik. A harmadik csoportban (25 év felett) a Szivárvány kategóriában Fehér Péter (Szabadka) lett az első és Maja Raičević (Bácsfeketehegy) a második. Napraforgó kategóriában az első Mariana Ferković (Zenta), a második Ágoston Ferenc (Zenta), a harmadik helyen pedig Papp Valentina (Bácsfeketehegy) és Vásár Róbert (Magyarkanizsa) osztoznak.

Az idei Záporkát támogatta a Magyar Nemzeti Tanács, a Feketics Művelődési Egyesület, a Supstratum Kft., a Sipos Vágóhíd, a Živinastija Kft., az Agrokons Kft., a Zádi Pékség és az óverbászi Samoizbor vállalat.