2024. április 26., péntek

Nyoma sem volt a korábbi stabilitásnak

Gulácsi nem mindig állt a helyzet magaslatán (Fotó: Beta/AP)

Gulácsi nem mindig állt a helyzet magaslatán (Fotó: Beta/AP)

Nem akarok az egyéni hibákról beszélni, nem fogok senkit hibáztatni. Nem vagyok varázsló, sokszor megkérdezem magamtól, én vagyok-e a legmegfelelőbb személy erre a posztra” – mondta Marco Rossi, Magyarország szövetségi kapitánya az észtek elleni, csalódást keltő 3:3-as döntetlen után újságírói kérdésekre válaszolva. Sokféleképpen közelíthetünk a hétfő esti Nemzetek Ligája-találkozóhoz, de az eredmény ugyanaz marad: Nagy Ádámék az UEFA új versenysorozatából már biztosan nem jutnak ki a következő Európa-bajnokságra, melynek egy részét Budapesten rendezik. Bár a Görögország elleni vereség fájó pillanat volt ebben a csoportban, biztató jeleket láthattunk a nemzeti tizenegynél, így a szurkolók joggal remélhették, hogy Észtországot, amely korábban még csak gólt sem rúgott, könnyedén felülmúlják Rossiék. A mérkőzés azonban egyáltalán nem úgy alakult, ahogyan azt Kádár és Gulácsi szerette volna, hiszen a kapott gólok mindegyikénél hibáztak…

Az A divízióban Svájc Izlandot verte, Anglia pedig egy remek első félidőnek köszönhetően az eddig brillírozó spanyolokat múlta felül 3:2-vel. A La Roja ennek ellenére vezeti a csoportot, és Luis Enrique építkezése nyugodt mederben folytatódhat tovább.

Tallinn: Észtország–Magyarország 3:3 (1:1)

Tallinn, Le Coq Aréna, 3043 néző, vezette: Halis Özkahya (török). Gólszerzők: Luts (20.), Pátkai (71. – öngól), Henri Anier (79.), ill. Nagy D. (24.), Szalai (54., 81.).

Észtország: Aksalu (Lepmets, 43.) – Teniste, Baranov, Mets, Tamm, Pikk – Luts, Antonov, Vassiljev, Ojamaa – Henri Anier (Purje, 90.). Szövetségi kapitány: Martin Reim.

Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G. (Bese, 81.), Orbán, Kádár, Baráth – Nagy Á. – Nagy D. (Eppel, 75.), Kleinheisler (Pátkai, 68.), Kovács I., Sallai – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.