2024. április 26., péntek

Autósüldözés Szabadkán

Vasárnap délelőtt 10.30 tájban akciófilmekbe illő jelenet történt Szabadkán a Sugárút közvetlen közelében lévő, az adott időpontban igencsak forgalmas Mayer fivérek utcában – tudósít a subotica.com internetes hírportál.

A rendőrök rutinellenőrzés céljából meg akartak állítani egy belgrádi rendszámtáblájú személygépjárművet, amelynek sofőrje a felszólítás ellenére nem állt meg, hanem nagy sebességgel továbbhajtott. A gyorsuló jármű egy, a közelben parkoló taxinak ütközött tetemes anyagi kárt okozva mindkét járműben, ugyanakkor egy harmadik autó is megsérült. A belgrádi autóban két személy tartózkodott, akiket a rendőrök kisebb dulakodást követően őrizetbe vettek. A subotica.com nemhivatalos információi alapján a jármű sofőrje egy harminc év körüli férfi volt, akinek nem volt vezetői engedélye, ugyanakkor korábban több bűncselekménnyel is kapcsolatba hozták. Feltételezések szerint a jármű lopott volt, és többek között egy kést is találtak benne.

A készenléti rendőrök a két gyanúsítottat a szabadkai rendőrállomásra szállították, a közlekedési rendőrök pedig elvégezték a kárfelbecslést. A helyszínre kiérkezett mentősöknek szerencsére nem kellett beavatkozniuk.