2024. április 26., péntek
SZENTTAMÁS

Jogom van egészségesen és boldogan élni

Paraczky László felvétele

Paraczky László felvétele

A gyermekhét alkalmából a szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola diákjai számára több aktivitást és sportrendezvényt tartottak. Munjin Szokola Erika, az iskola igazgatója elmondta, kedden az alsósok és a felsősök számára is sportnapot rendeztek. A negyedikesek két tűz között játékban mérték össze ügyességüket, az első a IV/4, a második pedig IV/1 osztály lett. Ugyanilyen verseny folyt az ötödik és a hatodik osztályos lányok között is, végül az ötödikesek győztek. A hetedik és a nyolcadik osztályos lányok röplabdáztak, a versenyt a nyolcadikosok nyerték meg. A fiúk labdarúgásban mérték össze erejüket. Az ötödik és a hatodik osztályosok összecsapását a hatodikosok nyerték meg 3:2 arányban. A hetedikesek és a nyolcadikosok versenyén a hetedikesek győztek, a végeredmény 3:2 lett. A győzelem minden bizonnyal örömet és boldogságot hoz, de a verseny többi résztvevői ugyanúgy örültek, hiszen a fair play, azaz a sportszerűség a legfontosabb. Snežana Stanojev tanítónő lapunknak elmondta, a gyermekhét az idén a Jogom van egészségesen és boldogan élni – erőszakmentesen felnőni mottóval zajlott, és a szép időjárásnak köszönhetően az iskolában minden tervezett programot sikerült megvalósítani. az Öröm Gyermekintézmény igazgatója, Aleksandra Vrsaljković elmondta, hogy az önkormányzat az idén is minden óvoda számára biztosított édességcsomagot.

– A gyerekek kihasználva a szép időt ellátogattak a Népkönyvtárba, felkeresték a helyi pékségeket, a mezőgazdasági vállalkozókat, és jártak a tűzoltólaktanyában is, ahol beülhettek a tűzoltókocsiba, kipróbálhatták a locsolócsövekkel való munkát, az ott dolgozók pedig türelmesen válaszoltak a sok feltett kérdésre. Csütörtökön a laktanya ügyeletes csoportja a Čuperak óvodában a gyakorlatban is bemutatta, hogyan vonul ki esetleges riasztás esetén a helyszínre, és milyen teendők várnak ilyenkor a tűzoltókra. Az ,,oltásba”, a gyerekek nagy örömére, többen is bekapcsolódhattak – magyarázta az igazgató.

Elmondta még, hogy az előző évekhez hasonlóan az idén is meglátogatták egymást az óvodai csoportok, és a fő hangsúly minden alkalommal a  közös játékon, barátkozáson volt.