2024. április 26., péntek

Nem csak Federer jelent veszélyt

Roger Federer útja eddig hibátlan volt (Fotó: Beta/AP)

Roger Federer (Fotó: Beta/AP)

Roger Federer a címvédő, Novak Đoković pedig a negyedik serlegre pályázik a kínai Sanghajban tegnap megkezdődött 1000-es rangú mestertornán. A svájci veterán az első kiemelt, és hogy kiharcolja a Novak elleni csúcsrangadó jogát a döntőben – ami Novak 24:22-es vezetése mellett 47. egymás közötti összecsapásuk lenne –, a legjobbak közül Miloš Raonićtyal, Kej Nisikorival, Dominic Thiemmel és Juan Martín del Potróval kell megmérkőznie, míg Đoković az alsó ágon a 2. fordulóban – az első nyolc a rajton erőnyerő – a francia Chardyval játszik, majd veszélyes ellenfelek következnek. A harmadik fordulóban ugyanis az olasz Cecchinatóval vagy a koreai Csunggal, a negyeddöntőben Kevin Andersonnal vagy Sztefanosz Cicipasszal, az elődöntőben pedig Alexander Zverevvel vagy Marin Čilićtyel kell csatázni. Filip Krajinović az 1. fordulóban a brit Kyle Edmunddal, Fucsovics Márton pedig a bosnyák Damir Džumhurral került össze a sorsoláson. ATP-szinten egyik pár sem találkozott még, a challengereken és futuresökön Edmund 1:0-ra, Džumhur pedig 2:0-ra vezet. Ugyanott a selejtezőben indult Dušan Lajović is, de sérülés miatt a harmadik játszmában feladásra kényszerült a fiatal lengyel Hubert Hurkacz ellen.

Györe László e héten sem játszik, szombaton mondta le a barcelonai szereplést. A zentai teniszező a következő hétre a moszkvai és a stockholmi 250-es tornára is benevezett, s ha addig felgyógyul, ott rajtol, ahol selejtező nélkül lehet szereplő, bár elképzelhető, hogy az orosz fővárosban a selejtezőben is indulna.

Aleksandra Krunić a hongkongi torna rajtján az ausztrál veterán Sam Stosurral találkozik, a második körben pedig a Pekingben legyőzött és a visszavágásra biztosan ráhangolódott ukrán Elina Szvitolina következhet. Ugyanott Stollár Fanny a selejtezőben szerepelt, és a tábláért a német Laura Siegemunddal mérkőzött meg. A magyar tehetség nagyszerű játékkal fölényesen nyert, és a táblán az ukrán Dajana Jasztremszka lesz az első ellenfele.

A tiencsini női tornán Bojana Jovanovski lépett fel a selejtezőben, és a rajton kikapott a német Sabine Lisickitől.

A tegnap befejeződött tornákon Pekingben Nikoloz Bazilasvili a 2., Tokióban Danyiil Medvegyev a 3., a pekingi női tornán pedig Caroline Wozniacki a 30. serlegét nyerte.