2024. április 26., péntek
HORGÁSZAT

Jutalom a legjobbaknak

Péterrévén befejeződött a Jó Pajtás-liga idei versenysorozata

Beigazolódott az ember tervez, isten végez bölcsessége a hétvégén, amikor a tervezett óbecsei csatornaszakasz helyett Péterrévénél kellett megtartani a Jó Pajtás-liga idei negyedik, egyben utolsó fordulóját. A békalencse ugyanis olyan nagy felületen borította el az óbecsei csatornát szombaton reggelre, hogy biztosabbnak tűnt a Tisza péterrévei szakasza melletti holtágon megrendezni a versenyt. Itt viszont a szél nem kedvezett a kis horgászoknak, így a két és fél, valamint háromórás pecázás nyomán átlagosan fél és egy kilogramm közötti, szerény fogást jegyeztek a vetélkedő általános iskolások Adankó Iván, Bíró Béla, Kinka Tibor felügyelete alatt.
A negyedik fordulóban nyolcan vetélkedtek a kiscsoportban, és tizenketten az idősebbek közül, valamint két lány is összemérte tudását. Az Adáról, Gunarasról, Temerinből, Szajánból és Péterrévéről érkező versenyzőkről talán nem túlzás azt állítani, hogy Vajdaság legjobb kis horgászai. A péterrévei 4. fordulóban az adaiak teljesítettek legjobban a 6–10 évesek korosztályában, második a szajáni, harmadik pedig a gunarasi csapat. A 10–15 évesek közül a temeriniek győzedelmeskedtek, majd a péterrévei, az adai, a szajáni csapat következett. Mint a korábbi fordulókban, ezúttal is érmekkel jutalmazták a kis horgászokat.

Az idei Jó Pajtás-liga legjobb és minden bizonnyal legkitartóbb kis horgászai (A szerző felvétele)

Az idei Jó Pajtás-liga legjobb és minden bizonnyal legkitartóbb kis horgászai (A szerző felvétele)

A szombati péterrévei versenyen ismertté vált az idei összesített ligaeredmény is, a legjobbakat a Magyar Szó Lapkiadó Kft. serlegekkel, érmekkel jutalmazta, melyeket Nagy Magdolna, a Jó Pajtás felelős szerkesztője adott át.

A kiscsoportosoknál 1. helyen Ada, 2. helyen Szaján, 3. helyen Gunaras csapata végzett. A nagycsoportosok közül Temerin érte el a legjobb eredményt, második Péterréve, harmadik pedig Ada csapata lett. A lányoknál az egyéni eredményt vették alapul, eszerint 1. Kiss Emma, Péterréve, 2. Vadnai Noémi, Péterréve, 3. Kalmár Zselyke, Ada.