2024. május 5., vasárnap

Új olasz gyár nyílt Mitrovicán

Szerbia elnöke, Aleksandar Vučić ma Mitrovicán megnyitotta a szerb-olasz vállakozásban lévő Labor Srb fafeldolgozó gyár új részlegét, amely új padlózat gyártásával foglalkozik majd. A vállalatot a Venetó-régióban lévő Cordignano településen 30 éve működő Patrisio Dei Tos parkettagyár részlegeként 2015-ben alapították. A gyár hetven dolgozót foglalkoztat az évi forgalma pedig meghaladja a 40 millió eurót.

A Labor Srb tevékenyéségét 2015-ben mintegy 24 ezer négyzetméteren kezdte. Kivágott tölgyfarönkök feldogozásával foglalkozik, amelyekből minőséges parketta készül, melyet külföldön értékesítenek. A vállalatban jelenleg 56 ezer négyzetméteren folyik a  termelés, 2015-ben mindössze négy alkalmazottal indultak, jelenleg pedig 43 dolgozója van. Mint a vállalatban elmondták, az év végéig még húsz alkalmazott kap munkát.

A megnyitó ünnepségen a gyár olasz és szerb tulajdonosai mellett jelen volt még Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági miniszter, valamint a tartományi kormány elnöke Igor Mirović is.