2024. április 26., péntek
EUROKUPA

Győzelem a nyitányon

Crvena zvezda–Ulm 88:73

Győzelemmel kezdte az európai szezont a Crvena zvezda csapata, amely az Eurokupa A csoportjának első fordulójában tizenöt pontos, 88:73 arányú győzelmet aratott a német Ulm csapata felett. A piros-fehérek, akik a 2013/2014-es idény óta először játszanak az európai második vonalban, 2014-ben a sorozat elődöntőjéig jutottak, ahol az orosz Unics ellen estek ki. A Zvezda az elmúlt négy szezont a legrangosabb Euroligában töltötte.

A meccs legjobb dobója, Billy Baron (jobbról) 19 pontot szerzett (Fotó: Beta)

A meccs legjobb dobója, Billy Baron (jobbról) 19 pontot szerzett (Fotó: Beta)

Kicsit lassan lendült játékba Dušan Alimpijević csapata, az Ulm az első percekben előnybe került, ám már az első negyed végére kézbe vette a vezetést a belgrádi csapat (28:21). A szünet előtt a németek nem engedték jobban eltávolodni a Zvezdát, a csapatok fej fej mellett haladtak (46:43 a félidőben). A harmadik negyed sem hozott döntést, igaz, a piros-fehéreknek egy pillanatban 13 pontos is volt az előnyük (61:48), ám az utolsó játékrészre ismét nyíltan fordultak a felek (62:59). A döntést a negyedik negyed 17:5-ös szerb rohama hozta el.

A meccs legeredményesebbje a 19 pontig jutó amerikai zvezdás, Billy Baron lett.

A csoport másik mérkőzésén a Galatasaray az Andorrát verte, míg Bresciában nyert a Monaco.

A Partizan tegnap este kezdte meg a sorozatot, a másik belgrádi klub a C csoport első játéknapján az olasz Trento otthonában vendégeskedett, és 82:73 arányban vereséget szenvedett.