2024. április 26., péntek

Folytatódik az ingyenes talajminta-elemzés

Magyarkanizsa önkormányzata értesíti a községben bejegyzett termelőket, hogy továbbra is benyújthatók az igénylések a 2018. évi ingyenes talajmintavételre.

Egy termelő legfeljebb 10 ingyenes mintaelemzésre jogosult, kizárólag a községben lévő földeken, saját és bérelt parcellákon. Állami földek talajminta-vételezésére is átadhatók az igények. Azok a termelők, akiknek vagyonadó-hátralékuk van, annak törlesztéséig nem élhetnek az önkormányzat által finanszírozott ingyenes szolgáltatással. A tervezett mintavétel száma a községben 1000. Az igények átadhatók legkésőbb október 22-éig, illetve az előirányzott mintaszám erejéig.

A jelentkezéshez szükséges dokumentáció: a bejegyzett gazdaság aktív jogállásáról szóló igazolás fénymásolata; személyi igazolvány fénymásolata; vetésstruktúra a parcellák pontos kataszteri számával és nagyságával (az Államkincstár magyarkanizsai kirendeltségében a gazdaságokról vezetett jegyzékből kiadott kivonat második oldalának fénymásolata, amennyiben nem a falugazdászoknál történt a 2018. évi gazdaságfelújítás); előre elkészített négyéves vetésterv (vetésforgó) minden parcellára.

Az igények begyűjtését és az űrlapok kitöltését a községi falugazdászok végzik a városháza épületének földszinti 16-os irodájában. Bővebb tájékoztatás a községi falugazdászoktól kapható a 024/874-236 telefonszámon. A mintavételezést egy újvidéki intézet végzi, amely az elemzési eredményeket postai úton továbbítja a termelők részére.