2024. április 26., péntek

Melbourne nem forog veszélyben

Györe László (forrás: Beta/AP)

Györe László (forrás: Beta/AP)

Györe László a sérülés miatt nem játszhat e héten, emiatt a jelenlegi 85. helyet a ranglistán jövő hétfőn valamivel alacsonyabbra váltja, mert 39 pontot veszít. Nem ront azonban annyit, hogy arról beszélhetnénk, veszélyben lenne a helye a jövő januári Australian Open főtábláján. Melbourne ugyanis már beiktatható a naptárba, annál is inkább, mivel Györe az év végéig még csak 36 pontot véd.

Dušan Lajović Pekingben is három játszmában verte a kanadai Vasek Pospisilt, és a legjobb 50-ről gondolkozhat. Talán nem most, hisz a következő körben a bolgár Grigor Dimitrov következik.

Fucsovics Márton is jól játszott, és nyert az olasz Andrea Seppi ellen. Következő riválisa is olasz lehet, vagyis Marco Cecchinato, ha az ma nem kap ki a ciprusi Markosz Bagdatisztól.

Sikerrel kezdett Almatiban a challengeren Miomir Kecmanović, aki a 2. fordulóban is legyőzhető ellenféllel, a kazah Alekszandr Bublikkal vagy a lengyel Kamil Majchrzakkal találkozik.

Ellenfelet kapott Aleksandra Krunićés Babos Tímea a pekingi 2. fordulóra. A szerb játékos a ranglistán 40. cseh Kateřina Siniakovával, a magyar pedig a rangsorban 45. kínai Suaj Csanggal játszik.

Olga Danilović tegnaptól hivatalosan is a 100 között foglal helyet, a legújabb női listán ugyanis 95. Ott van még két 17 éves, amerikai Amanda Anisimova, aki 92., és az orosz Anasztaszija Potapova, aki 93.