2024. április 26., péntek

Nyugállományba vonulhat a pecsét

NALED: További 22 előírás terheli feleslegesen a gazdaságot és az intézményeket

Ana Brnabić kormányfő szerint a gazdaság végre fellélegezhet, mert megszűnik a bélyegző használatának kötelezettsége. A Belgrádban megnyílt pecsétkiállításon, valamint az e-közigazgatás kapcsán megtartott sajtótájékoztatón bejelentette, a kormány az év végéig benyújtja a parlamentnek az elektronikus archívumról szóló törvénytervezetet is.

Željko Tomić, Ana Brnabić és Denis Keefe a belgrádi pecsétkiállításon (Fotó: Beta)

Željko Tomić, Ana Brnabić és Denis Keefe a belgrádi pecsétkiállításon (Fotó: Beta)

Brnabić azt is elmondta, nem vonják ki egy nap alatt a bélyegző használatát, az államigazgatás még egy ideig alkalmazni fogja a pecsétes hitelesítést, de véleménye szerint a használata alól való mentesítéssel, amit a gazdasági társaságokról szóló törvény ír elő, jelentős mértékben megkönnyítik a gazdaság helyzetét.

Arra szólította fel a vállalkozókat, jogi személyeket, hogy az ukidanje.pecata@gov.rs e-mail-címen jelezzék, ha valaki pecsétet kért tőlük. November 1-jétől panaszközpontot is létrehoznak majd, ahová más ügyben is telefonálni lehet majd.

Željko Tomić, a NALED elnöke rámutatott, az e-közigazgatás kapcsán 39 olyan előírást elemeztek, amelyek szabályozzák a gazdaság és az intézmények üzletelési folyamatát. Ennek során kiderült, hogy 22 előírás elavult, változtatást igényel.

– Ha fejleszteni szeretnénk az e-üzletelést, teljesen ki kell törölnünk az eredeti, a fénymásolat, a befizetésről szóló bizonylat, személyes kézbesítés vagy felmutatás céljából kifejezéseket, hiszen mindezek arra kötelezik az egyént, hogy személyesen jelenjen meg az egyik vagy a másik tolóablaknál, miközben az esetek 95 százalékánál erre nincs is szükség – mondta Tomić.

Denis Keefe belgrádi brit nagykövet kiemelte, az Egyesült Királyság nagymértékben támogatja Szerbiának az e-közigazgatás irányában történő törekvéseit. A Jó Közigazgatás Alapon keresztül eddig 12,5 millió eurót hagytak jóvá különböző projektek megvalósítására, ebből 5,2 millió eurót célzottan a transzparens és olcsó közigazgatás kialakítására folyósítanak.

Keefe rámutatott arra, hogy egy intézmény akár 20 millió oldal dokumentumot is tárolhat, ezáltal megközelítőleg 1300 fa kivágása kerülhető el. Ezeknek a dokumentumoknak a kezelésére további egymillió euró szükséges, további 100 ezer euró pedig fenntartásukra és raktározásukra – írja a Beta hírügynökség.