2024. április 26., péntek
NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK 2018

Szent Mihály-napi vigasság Tóthfaluban

Kónya Róbert felvétele

Kónya Róbert felvétele

A szombaton tartott kézműves foglalkozáson sokan részt vettek, akik a quilling technikával is megismerkedtek többek között. A tájház udvarán zajló eseményt meglátogatta Bajusz Koncz Ágnes, a Magyar Összefogás jelöltje is, aki tanárként főleg a magyar nyelvű oktatás fontosságáról beszélt a résztvevőknek. Azt is hangsúlyozta, hogy jelöltségével részesévé válhat egy erős összefogásnak, ami a magyarság megmaradásáért harcol.

– A Szent Mihály-napi vigasság Tóthfaluban egyike az olyan kulturális rendezvényeknek, ami a magyar identitásunk megőrzésének érdekében nagyon sokat jelent. A közös értékeket kell továbbépítenünk, fejlesztenünk, és mindenki számára elérhetővé tenni. Az MNT elmúlt négyéves munkáját eredményesnek tartom, és jelöltként kiemelt célnak tekintem az oktatásfejlesztést, a kulturális élet támogatását és a tájékoztatás fejlesztését, és nem utolsósorban az anyanyelv fenntartását – mondta a jelölt.

A Hagyományok Háza Kézműves Egyesület tagjai több órán át, jó hangulatban készítették a kézműves alkotásokat, mutatván ezzel is, hogy a közösségmegtartó erő ezekben az eseményekben is benne van.