2024. április 26., péntek

Antić szerint az IMF elégedett

– A Nemzetközi Valutaalap (IMF) kedvezően értékelte Szerbia energiarendszerét, elsősorban a Villanygazdaság és a Srbijagas működését – jelentette ki Aleksandar Antić energiaügyi miniszter. Az RTS-nek úgy nyilatkozott, hogy tovább fejlesztik ezeket a közvállalatokat, a legfontosabb cél most a megfizettetési arány növelése, a veszteségek csökkentése és az összes termelési folyamat hatékonyabbá tétele.

– Nem fogom megengedni a lazítást, mi nem az IMF kedvéért növeljük az energiahatékonyságot, hanem a polgárok érdekében, hiszen az energiatermelő vállalatok alapozzák meg fejlődésünket – fogalmazott Antić. Emlékeztetett arra, hogy a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank évek óta figyelemmel kíséri Szerbia energiarendszerét, és az ország sztoikusan elviselte a korábbi, igencsak komoly bírálatokat, mára azonban a helyzet megváltozott, és a nemzetközi pénzintézetek dicsérettel illetnek bennünket. James Roaf, az IMF szerbiai küldöttségvezetője is dicsérte Belgrádot, amiért sikerült stratégiai partnert találnia a Bor Bányászati és Kohászati Medence (RTB) számára.

„Személyesen beszélgettem Roaffal az RTB-ről, és kellemesen meglepte, hogy milyen jól véghez vittük ezt a stratégiai partnerségi ügyet – mondta Antić.