2024. április 26., péntek

Magyar puli a legszebb kutya

Harmadszor szerveztek nemzetközi kutyakiállítást Pacséron

Harmadik alkalommal zajlott Pacséron CAC Nemzetközi Mindenfajtás Kutyakiállítás a Gyógyfürdő melletti tisztáson, az Artemis Ebtenyésztők Egyesületének szervezésében.

A 3. pacséri nemzetközi kutyakiállítás legszebbjei, gazdáikkal és a szervezők (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A 3. pacséri nemzetközi kutyakiállítás legszebbjei, gazdáikkal és a szervezők (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A hétvégi rendezvényen ezúttal több, mint 220 kedvencet neveztek be, és egy bájos fekete pulikutya érdemelte ki a találkozó legszebbje címet. Nemes Norberttől, a rendezvény egyik fő szervezőjétől, az Artemisz egyesület titkárától megtudtuk, hogy az elmúlt évi találkozóhoz képest nőtt a kiállítók és a rendezvény iránt érdeklődők száma.

– Magyarországról, Dániából, Szlovákiából, Romániából, Görögországból érkeztek tenyésztők, illetve két kutyus Japán, és egy Izland színeiben szállt versenybe. Az idén szerbiai, magyarországi, illetve olaszországi bírák értékelték az ebeket öt kategóriában. Ezúttal főleg német juhászokkal, és őrző-védő ebekkel neveztek, így szép számban érkeztek gazdák buldogokkal, dobermannokkal, rottweilerekkel és ölebekkel. Az idén kevesebb vadászkutya mutatkozott be, mint korábban – nyilatkozta Nemes, aki elmondta azt is, hogy a pacséri rendezvény egyfajta nemzetközi jellegű konzultációs alkalom is a gazdáknak.

– Meglepően sok magyarországi kiállítónk érkezett, ami azért is örömteli, mert a mi találkozónkkal egy időben több más rangos kiállítás is zajlik, például Kecskeméten. A termálfürdő biztosította számunkra a közösségi teret, ahol több Belgrád és Újvidék környéki, illetve magyarországi tenyésztő tapasztalatcseréjét lehet hallani elsősorban angol nyelven – mondta Nemes Norbert.

Szerencsére a délutáni úgynevezett besting show-ra, a kategóriánkénti legjobb minősítést kapott kutyák bemutatójára, már az időjárás is megenyhült, és kisütött a nap. Így a 3. pacséri ebkiállítás legszebbje, a Budapest mellőli Pusztazámorról érkező Ludas Matyi Ezredes és gazdája, Papp Judit szikrázó napfényben vehette át a találkozó legszebbjének járó serleget.

A 3. CAC Nemzetközi Mindenfajtás Kutyakiállítás főtámogatója a Pacséri Gyógyfürdő és a helyi közösség mellett Topolya község volt, illetve a helyi Fácán Vadászegyesület, a nyereményeket pedig kutyaeledelt gyártó cégek biztosították ezúttal is.