2024. április 26., péntek

Nem élhetünk a félelem hálójában

A fehér kombi ismét aggodalmat kelt a szabadkaiak körében

A szabadkaiak minden bizonnyal hallottak a fehér kombiról, amelyet már több alkalommal is látni véltek az iskolák körül, amely megjelenésével pánikot kelt a szülők és a tanárok körében, és amely megjelenését követően napokig a közbeszéd tárgya lesz. 2013-ban a Subotica.com internetes oldal egyik cikke alatt számos hozzászóló fejezte ki a véleményét azzal kapcsolatban, hogy állítólag egy fehér kombi köröz egyik-másik tanintézmény körül, azzal a szándékkal, hogy gyermekeket raboljon el.

A Majsai Úti Általános Iskola egyik diákjának édesanyja az elmúlt héten pénteken felhívta az iskolát, hogy csütörtökön, amikor a hatodik osztályos tanulók egy csoportja hazafelé tartott, a Majsai úton egy fehér kiskombi megállította őket, és a sofőrhöz legközelebb lévő gyereknek azt mondta, hogy szálljon be az autóba. A fiú ezt megtagadta, és a diákok ezt követően folytatták az útjukat, illetve az autó is távozott. Mindezt Bognár Beátától, az iskola igazgatónőjétől hallottuk, aki azt is elmondta, hogy az anyuka értesítette a rendőröket is, akik ki is mentek, és felvilágosították a gyerekeket, hogy ilyenkor mi a teendő.

– A szülő telefonhívását követően mi is értesítettük a rendőrséget, elmondtuk, hogy mit hallottunk, és segítséget illetve járőröket kértünk. Azóta is folyamatosan kapcsolatban vagyunk a rendőrökkel, akik járőröznek az iskola környékén. Emellett beszéltünk az iskola tanáraival és tanítóival, hogy a következő osztályfőnöki órán beszélgessenek el a gyerekekkel, hogy felvilágosítsák őket arról, hogy ilyen helyzetben hogyan kell reagálni. A rendőrségtől is kértünk felvilágosító előadásokat, és az első ilyen előadásra már pénteken délelőtt sor kerül. Nem élhetünk a félelem hálójában, a gyerekeknek el kell járniuk az iskolába, de arra kérünk mindenkit, hogy legyenek óvatosak, és ha bármi gyanúsat észlelnek, akkor azonnal jelentsék a rendőrségnek – fogalmazott Bognár Beáta.