2024. április 26., péntek

U jednoj kući u Senti nađena su dva skeleta muškarca

U jednoj jami među smećem su nađeni i ne zna se kada i kako su dospeli tamo

Ovih dana se pronela vest da su pronađeni skeleti u Senti u ulici Novi Šor broj 55. Vlasnik kuće, J. Ferenc nam je ispričao da je hteo da očisti jamu koja se nalazi u dvorištu i da je za taj posao unajmio jednog čoveka koji je pronašao skelete.

J. Ferenc je kuću kupio na licitaciji u februaru i započeli su čišćenje jer je bila puna smeća, a krenuli su i sa renoviranjem.

-Stvarno je bilo previše smeća unutra, 5-6 godina su tu živeli neki ljudi-romi koji nisu brinuli ni o čemu. Od njih je kuću kupila jedna osoba na kredit, ali nije mogla da plaća pa je kuća prodata na licitaciji. Tako smo je kupili mi. Kuća je velika, na dobrom mestu i cena je bila prihvatljiva. Iz kuće smo izneli ogromnu količinu smeća, a jamu smo hteli da očistimo jer tu prolazi cev za odvod vode, a mi smo je hteli preseći. Jama se nalazi u zadnjem delu kuće pored otvorene garaže i bila je prepuna smeća. Ja imam bruh pa sam zamolio jednog čoveka da to uradi. To je jedna rupa koja je izmalterisana, pa su tu nekada držali krompir, luk i ostalo. Taj dan sam bio zauzet drugim poslovima, ali kad sam stigao video sam da čovek vadi neke kosti iz jame. Prvo sam pomislio da su ostaci nekog psa u pitanju, ali sam ubrzo shvatio da nisu. Odmah smo obavestili policiju, i inspektori su stigli na lice mesta. Ostatak kostiju su izvadili zaposleni komunalne firme. Mišića već nije bilo na njima ali mirisa je bilo, a mi to nismo osetili iako smo radili u tom delu. Verovatno zato što je to jedna jama 2 x 1.5m, izbetonirana i ima jedan otvor 50 x 120cm, koji je sa debelim daskama bio pokriven. Na skeletima je bilo smeća oko 1 metra visine: zemlje, ljuske od oraha, plastike i ostalo - rekao je vlasnik.

-Zatim smo čuli da je u ovu kuću unazad 6-7 godina ulazilo svakakvog naroda, pijanice, koje su tu spavale, ne zna se šta se tu dogodilo. Mi smo samo videli da je kuća bila jako zapuštena, sve što se moglo odneti odneli su, pokrali i pokidali, ali nama je odgovaralo mesto i to što je velika pa smo smatrali da ćemo je lepo urediti. Milicija je zatvorila kuću i tri dana nismo mogli ulaziti. Naknadno smo saznali da je jedan od njih mrtav 15 godina, a drugi od 25-30, i niko ne zna kako su tu dospeli. Kažu da su to bili muškarci od 50-60 godina i skeleti su bili jedan na drugom. Ranije je to bio starački dom, a u toj jami su držali namirnice i bilo je veoma uredno. Mi ćemo nastaviti naš plan, obnovićemo kuću i nadamo se da nećemo nailaziti više na skelete - rekao je vlasnik, i dodao da su od tada pregledali svaki deo kuće i misle da je sve u redu.