2024. április 26., péntek
ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROZÁS – VB, INNSBRUCK

Győzött a kihívó

A tegnapi csapatidőfutamokkal Innsbruckban elrajtolt az országútikerékpáros-világbajnokság – ez volt az egyetlen nap, amikor a kerekesek nem nemzetük, hanem csapatuk mezében tekertek, ezután már hazájukat képviselik a vb-n.

A férfiaknál előzetesen a Sky, a BMC, a Mitchelton–Scott, a 2016-os győztes Quick-Step Floors és természetesen a címvédő, tavalyi egyéni időfutam-világbajnok Tom Dumoulin fémjelezte Sunweb számított a legnagyobb esélyesnek. A közel 63 kilométernyi táv egy hosszú lejtővel kezdődött, majd az utolsó harmadon belül egy nehéz, 4 kilométeres emelkedő nehezítette az addigra már háromnegyed órája tekerő bringások dolgát.

Az előzetes várakozások végül beigazolódtak, az öt kiemelkedő csapat végzett az első öt helyen. A legjobb időt a Sunweb egyik nagy kihívójának számító Quick-Step teljesítette, míg a BMC egészítette ki a pódiumot.

A legnagyobb nevekből álló World Tour-sorok mezőnyében a CCC–Sprandi–Polkowice tudta a legjobb eredményt elérni alsóbb kategóriás csapatként, a lengyel sor az előkelő 9. leggyorsabb időt produkálta.

A női csapatoknál a német Canyon–SRAM bő húsz másodperces előnnyel lett világbajnok.

Végeredmény, női csapatidőfutam (Ötztal–Innsbruck, 54,5 km): 1. Canyon–SRAM 1:04:46 óra, 2. Boels Dolmans +22 mp, 3. Sunweb +29 mp, 4. Wiggle-High5 +57, 5. Mitchelton–Scott +1:30 perc stb. stb. Férfi csapatidőfutam (Ötztal–Innsbruck, 62,8 km): 1. Quick-Step Floors 1:07:25 óra, 2. Sunweb +19 mp, 3. BMC +20 mp, 4. Sky +45 mp, 5. Mitchelton–Scott +57 mp stb.