2024. április 26., péntek

Györe kiváló játékkal fordított

Györe László háromszor veszítette el az adogatást, és 3:6, 0:2-es hátrányban volt a nagyszebeni challenger negyeddöntőjében a cseh veterán Lukáš Rosol ellen, amikor végre játékba lendült. A következő 35 percben ő uralta a pályát, háromszor nyerte el a 34. évében járó brnói játékos adogatását, és kiharcolta a harmadik játszma jogát.

A döntő szettben az első játék adott választ a végső győztes kérdésére. Györe azonnal elnyerte a cseh adogatását, majd ellenállhatatlanul robogott be az elődöntőbe, melyben az alig ismert, 23 éves és a ranglistán 338. holland Jelle Sels lesz az ellenfele. Sels a múlt héten harmadik futures serlegét nyerte, Nagyszebenben pedig a selejtezőből jutott a táblára. Az eddig szerzett 29 ponttal Györe kiharcolta legjobb helyezését, a naprakész listán ugyanis a 84. pozíciót foglalja el, amelyet hétfőig aligha veszít el.

Filip Krajinović nagyszerű alkalmat mulasztott el, hogy legyőzze a francia veterán Gilles Simont, és bejusson a metzi torna negyeddöntőjébe. A zombori teniszező egy break révén megnyerte az első játszmát, a másodikban 4:2-es vezetésről veszített, és a döntő játszmában is elsőnek jutott előnyhöz, de azt nem tudta megtartani.

Aleksandra Krunić kikapott a kantoni (Guangzhou) negyeddöntőben az amerikai BernardaPerától, így nem védi meg a tavalyi pontjait, és a ranglistán kicsúszik a legjobb hatvanból.

A szentpétervári tornán véget ért egy szép pályafutás. Az orosz Mihail Juzsnyij 37. évében mondott búcsút a tenisznek a spanyol Roberto Bautista elleni vereséggel. Az Ezredesnek becézett Juzsnyij 10 tornát nyert, 2008-ban pedig 8. volt a ranglistán.