2024. április 26., péntek

Györe a negyeddöntőben

Györe László három játszmában nyert tegnap Nagyszebenben a német Kevin Krawietz ellen, és bejutott a challenger negyeddöntőjébe. A zentai teniszező az első játszmában nem használta ki a breaklabdáit, Krawietz viszont az elsőt értékesítette. A második szettben Györe 4:0-ra elhúzott, és egyenlített, a döntő játszmában viszont a német vezetett 2:0-ra, Györe innen nyert hat játékot zsinórban. Következő ellenfele a ranglistán 184. cseh veterán Lukáš Rosol, akitől tavaly Koblenzben kikapott.

Rafael Nadal krónikus térdsérülése mégis súlyosabb, mint a spanyol vélte, így kénytelen volt lemondani az ázsiai tornákat, melyeken 1100 pontot védene. Nadal előnye így Novak Đokovićtyal szemben 1215 pontra csökken, vagyis megnövekedett a szerb esélye, hogy az év végéig visszahódítsa a ranglista első helyét. Kérdés, hogy Novak utólag benevez-e Pekingbe, ahol többszörös bajnok, de nem tervezett itt játszani. Ha elnyerné a pekingi, majd a sanghaji serleget, október 15-én újra világelső lenne.

A tizenéves francia Moutet, aki a múlt héten Isztambulban nyert challengert, nem volt méltó ellenfele Filip Krajinovićnak. A zombori játékos az este a metzi torna negyeddöntőjéért a francia veterán Gilles Simonnal játszott. Ugyanott Fucsovics Márton kiváló teljesítménnyel verte a francia Adrian Mannarinót, de tegnap veszített a moldovai Radu Albot ellen. Marci breakelt elsőnek, azután azonban négyszer adta le a kezdőütést.

Aleksandra Krunić Kantonban (Guangzhou) Christina McHale-t is legyőzte, és a negyeddöntőben egy másik amerikaival, Bernarda Perával mérkőzött meg.