2024. április 26., péntek
RÖPLABDA

A sorsdöntő meccsek következnek

Szerbia válogatottja megszerezte a második szakaszt szavatoló második győzelmet is a bolgár–olasz közös rendezésű röplabda-vb C csoportjában, és most a sorsdöntő küzdelmek következnek. Az este lapzárta után Szerbia Ausztráliával a csoport harmadik helyéért játszott, kedden pedig az utolsó csoportkörben a nagy rangadón a második helyért Oroszország lesz a rivális.

Tunézia ellen Szerbia ugyanolyan gyöngén kezdett, mint Kamerunnal szemben, még az első játszmát is elveszítette, a folytatásban azonban nem volt vitás, hogy melyik válogatott szerzi meg a pontokat. Megszületett a vb első nagy meglepetése is, a holland válogatott simán legyőzte Brazíliát, amely az este a csoport váratlan éllovasa, Kanada ellen javíthat.

Férfi vb, A csoport: Szlovénia–Japán 3:1, Argentína–Dominikai K. 3:0, Szlovénia–Belgium 3:2, Olaszország–Argentína 3:1. A sorrend a 3. forduló után: Olaszország 9, Szlovénia 8, Belgium 4, Argentína 3, Japán 3, Dominikai K. 0. B csoport: Hollandia–Kína 3:1, Franciaország–Egyiptom 3:0, Hollandia–Brazília 3:1, Kanada–Kína 3:1. A sorrend: Kanada 9, Franciaország 7, Hollandia 6, Brazília 5, Kína 0, Egyiptom 0. C csoport: Szerbia–Tunézia 3:1, USA–Oroszország 3:1, Oroszország–Tunézia 3:0, Ausztrália–Kamerun 3:1. A sorrend: USA 7, Szerbia 7, Oroszország 6, Ausztrália 4, Kamerun 3, Tunézia 0. D csoport: Bulgária–Puerto Rico 3:0, Finnország–Kuba 3:1, Irán–Kuba 3:1, Lengyelország–Finnország 3:1. A sorrend: Lengyelország 9, Irán 9, Bulgária 6, Finnország 3, Kuba 0, Puerto Rico 0 pont.