2024. április 26., péntek

Városnapi rendezvények

Szeptember 7-e és 16-a között számos programot szerveznek a Topolyai Napok keretében. Pénteken az Expo 2018 kiállítás és vásár mellett a Juhász Erzsébet Könyvtárban megnyílt a Topolya a részletekben lakozik elnevezésű fotópályázatra beérkezett képek kiállítása.

Szeptember 8-án, szombaton Pacséron az Akácos-tónál sporthorgászverseny lesz, mely reggel 7 órakor kezdődik. Cserepesen délelőtt 11 órától tartják a megemlékezést a szaloniki front áttörésének századik évfordulója alkalmából.

Szeptember 9-én, vasárnap 8 órától jubiláris Szkenderovity Pál Emlékmaratont tartanak, mely a Mezőgazdasági Iskola mellől startol Bajsáig.

Szeptember 10-én, hétfőn Topolya Község Múzeumában Munk Artúr: Köszönöm addig is… címmel könyvbemutatóra kerül sor 18 órai kezdettel.

Szeptember 11-én Topolya Község Múzeumában kreatív írás-olvasás témában háromnapos műhelymunkára kerül sor, melynek koordinátora Dunja Pešut. Szeptember 11-e és 13-a között délelőtt 10-től 18 óráig várják az érdeklődőket. Ugyanezen a napon Negde preko sedam brda címmel szerb nyelvű színházi előadást tekinthetnek meg a legkisebbek, 16 órai kezdettel, a Juhász Erzsébet Könyvtár mögötti téren.

Szeptember 12-én a szegedi Grimm-Busz Színház a Piroska és a farkas című színházi előadását mutatja be 16 órától, gyermekek részére. Az előadásra a Juhász Erzsébet Könyvtár mögötti téren kerül sor, rossz idő esetén pedig a színházteremben.

Szeptember 13-án 11 és 20 óra között Topolyára érkezik az Ajvár Bajvívó Karaván, és idén is megmérettetnek a község ajvárkészítői. A Felvonulási téren zajlik majd a nagyszabású ajvárfőzés. Ezen a napon zárul a kreatív írás-olvasás műhelymunka, valamint 19 órakor veszi kezdetét a topolyai Helyi Közösség Tanácsának díszülése a Vásártéri otthonban.

Szeptember 14-én kerül sor a Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díj átadására, valamint az idei díjazott kiállításának megnyitójára, 18 órai kezdettel. A Művésztelepen 19 órakor a testvértelepülések küldöttségének fogadása zajlik.

Szeptember 15-én már 8 óra 30 perckor kezdetét veszik a programok. Ekkor lesz a Mézvásár és mézkiállítás ünnepélyes megnyitója, valamint a mézszentelés a Felvonulási téren. A Sarlós Boldogasszony templomban 10 órakor ünnepi szentmisét tartanak a topolyai polgárokért. A községi képviselő-testület ünnepi ülésére 11 órakor kerül sor a színházteremben. 13 órakor megmérettetnek az erős emberek, ugyanis ekkor kezdődik a Nemzetközi Strong Man Verseny a Felvonulási téren. A karneváli csoportok képviselőit 15 órakor fogadja Topolya polgármestere a Csáki Lajos Általános Iskola kistermében. 15:30-kor veszi kezdetét hivatalosan a Mézkarnevál. A karneváli menet a Csáki Lajos Általános Iskolától indul a város központján át a Felvonulási térre. A népszerű magyarországi előadó, Caramel koncertje 19,30-kor kezdődik, 21 órától a Foolosophy Entertainment fényparádéval szórakoztatja a közönséget, majd 21:45 perckor kezdetét veszi az ünnepi tűzijáték, amit 22 órai kezdettel a szintén népszerű hazai előadó, Željko Vasić koncertje követ.

Szeptember 16-án a sport kerül előtérbe: 9 órától Asztalitenisz-torna – Topolya Kupa zajlik a Kissportok csarnokában, 9:30-kor startol a Topolyai-tó körüli Capriolo családi kerékpártúra a Felvonulási térről, 10 órától a Tenisztorna – Topolya Kupára kerül sor a Városi parkban, majd 12 órakor nyílik meg a Tuning&Styling autókiállítás a Piac Közvállalat területén.