2024. április 26., péntek
US OPEN

Roger már nem áll Novak útjában

Meglepetésre nem Federer, hanem Millman Đoković következő ellenfele (Fotó: Beta/AP)

Meglepetésre nem Federer, hanem Millman Đoković következő ellenfele (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković és Roger Federer ma nem játszhatják le New Yorkban, a US Open negyeddöntőjében 47. egymás közötti meccsüket. A kiemelés szerinti műsor megváltoztatásáról a 29 éves és a ranglistán 55. helyezett ausztrál John Millman gondoskodott, hisz a torna hétfői versenynapjának utolsó éjszakai meccsén, több mint három és fél órás csatában, négy játszmában győzte le a minden idők legjobbjának tartott, 20 Grand Slam-diadalt aratott, de New Yorkban már 2008 óta nyeretlen svájci veteránt.

Novak a nyolcaddöntőben is elemében volt, így a portugál João Sousa minden igyekezete és színvonalas játéka ellenére esélytelen maradt a meglepetésre. Đoković és Millman eddig csak egyszer játszottak, júniusban a Queen’s tornán Londonban a szerb 6:1, 6:2-re nyert.

Az alsó ág negyeddöntőjének másik meccsén a 2014-es döntősök, a horvát Marin Čilić és a japán KejNisikori mérik össze erejüket. Ez lesz a 15. meccsük, a japán 8:6-ra vezet, és legutóbb az idei monte-carlói negyeddöntőben is győzött.

A női mezőny nagy neveket nélkülöző alsó ágán csak egy meglepetés történt, a spanyol CarlaSuárez ugyanis felülmúlta Marija Sarapovát, így ma a negyeddöntőben a Keys–Suárez és az OszakaCurenko meccsek következnek.

Időközben Nenad Zimonjić kapitány is eldöntötte, hogy kiket vezényel ki a szeptember 14-e és 16-a közötti Davis-kupa-mérkőzésre. Kraljevóban India ellen salakon Filip Krajinović, Dušan Lajović,Györe László, Nikola Milojević és Peđa Krstin játéka esedékes.