2024. április 26., péntek
FOCIMIX

Ronaldo a Valladolid többségi tulajdonosa lett

A brazil Ronaldo 51 százalékos tulajdonrészt vásárolt a spanyol labdarúgó-élvonalba a nyáron visszajutott Real Valladolidban. Az üzlet létrejöttéről Carlos Suárez klubelnök, az eddigi többségi tulajdonos számolt be a valladolidi városházán tartott sajtótájékoztatón. „Olyan új dimenzióba lépünk, amelyről álmodni sem mertünk” – mondta az elnöki pozícióját a továbbiakban is megtartó volt kosárlabdázó Suárez, aki eddig a részvények 58 százalékát birtokolta. „Addig szeretnénk bővülni, ameddig az álmaink engedik” – fogalmazott a kétszeres világbajnok Ronaldo. A vásárlás a helyi sajtó szerint 30 millió euróba került, de ezt az információt a klub nem erősítette meg. Óscar Puente polgármester örömét fejezte ki, hogy „a labdarúgás egyik élő legendája” érkezik az 520 ezres város klubjához. A hamarosan 42 éves, kétszeres aranylabdás és a nemzetközi szövetségnél háromszor az év legjobbjának választott Ronaldo Luís Nazário de Lima hat idényt töltött játékosként a spanyol bajnokságban: az 1996/97-es szezonban a Barcelonában, majd 2002 és 2007 között a Real Madridban futballozott.

Bernd Storck a belga élvonalban lett vezetőedző

A belga élvonalban utolsó helyezett Royal Excel Mouscron szerződtette vezetőedzőnek Bernd Storckot, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitányát. Az együttműködés egyelőre egy évre szól, de a megállapodás értelmében egy évvel meghosszabbítható – áll a klub honlapján. Az 55 éves német tréner és a Magyar Labdarúgó-szövetség 2017 októberében bontott szerződést közös megegyezéssel, Storck – akivel a magyar válogatott nyolcaddöntős volt a 2016-os Európa-bajnokságon – a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott, s azóta nem volt együttese. A Mouscron hat vereséggel kezdte a 16 csapatos belga bajnokságot, így a Frank Defays-t váltó új trénerre komoly feladat hárul.

Szon Hung Minnek nem kell bevonulnia a hadseregbe

A Koreai Köztársaság csapata nyerte meg az Ázsiai Játékok labdarúgótornáját, így Szon Hung Min, a Tottenham Hotspur játékosa megússza a sorkatonai szolgálatot. A 26 éves támadó túlkorosként vett részt a tornán, amelynek tétje – az érmek mellett – az volt az ő és csapattársai számára, hogy végső győzelem esetén mentesülnek a hazájukban kötelező, 21 hónapos sorkatonai szolgálat alól. A koreaiak a fináléban a 0:0-s rendes játékidőt követően 2:1-re verték Japán legjobbjait, így szerezték meg az aranyérmet Jakartában. A mérkőzést követően a csapatkapitány Szon – akit az utolsó másodpercekben taktikai okokból lecseréltek – könnyezve futott társaihoz, és gratulált nekik a győzelemhez.

Yaya Touré visszatért az Olimpiakoszhoz

Az elefántcsontparti játékos a 2005/2006-os szezonban már szerepelt a görög klubban, majd az AS Monacóban és az FC Barcelonában robbant be a nemzetközi elitbe. A 35 éves, 97-szeres válogatott középpályás az előző nyolc évet a Manchester Citynél töltötte, de nem jött ki a vezetőedzővel, PepGuardiolával, akit még rasszizmussal is megvádolt. A nyáron aztán lejárt a szerződése az angol egyesületnél – amellyel három bajnoki címet és FA-kupát nyert –, s nem kapott újat. Touré a hét végén írta alá új szerződését az Olimpiakosszal.