2024. május 2., csütörtök

Fejbe ütötték Végh Enikő ügyvédet

Az Újvidéki Alapfokú Bíróságon ma a rendőrség előtt ismert személy ököllel fejbe ütötte dr. Végh Enikő ügyvédet. A bíróság folyosóján okiratainak a hitelesítésére várt, amikor a férfi hátulról rátámadt. Az ütéstől az ügyvédnő összeesett. Irodájában megerősítették, hogy az elkövető a másik fél a folyamatban levő bírósági perben.

A 021-es rádió tudomása szerint Végh Enikőt a mentőszolgálatra szállították, ott megállapították, hogy a fején testi sérülést szenvedett, és a sürgősségi osztályra utalták.

Az esetet közlemény formájában határozottan elítélte ma délután az igazságügyi miniszétrium, és arra szólította fel az illetékes szerveket, hogy mihamarabb találják meg az elkövetőt, és állítsák az igazságszolgáltatás színe elé.

A minisztérium egyébként arra emlékeztet, hogy megalakult a munkacsoport, amelynek feladata az ügyvédek helyzetének javítása és bűnvádi-jogi védelme.

„Az ügyvédek ellen elkövetett támadások a joguralom elleni támadás, ezért minden illetékes intézménynek fel kell lépnie, hogy hatáskörükhöz mérten megfékezzék az ehhez hasonló eseteket” – áll a minisztérium közleményében.