2024. április 26., péntek
US OPEN

Györe (most még) nem nyert

Gasquet ellen 12 breaklabdát hagyott ki – Đoković és Krunić a 3. fordulóban
Gasquet csak egy árnyalattal volt jobb Györe Lacinál (Fotó: Beta/AP)

Gasquet csak egy árnyalattal volt jobb Györe Lacinál (Fotó: Beta/AP)

Györe László a US Open 2. fordulójában egyenrangú ellenfele volt a francia veterán Richard Gasquet-nek. Pontosabban, nagyon jól játszott, s csak a breaklabdák kihagyása miatt veszítette el a találkozót. A zentainak a két és fél órás csatában nyolc játékban tizenkét alkalma adódott elnyerni a francia kezdőütését, ebből öt szettlabda is volt a második játékrészben, de egyiket sem sikerült pontra váltania, így Gasquet jutott tovább, aki ötből kétszer breakelt.

Miután kedden először nyert meccset a nagy tornákon, Györe teljesítménye még nem volt elég ahhoz, hogy a 32 közé is bejusson. Szerzett viszont 45 pontot, és legnagyobb pénzjutalmát veheti fel, a New Yorkban mulasztottakat pedig már a következő héten pótolhatná Genovában, ahol a jelen állás szerint a challenger 5. kiemeltje lesz.

Gasquet a 3. fordulóban is szerbiaival mérkőzik, hisz ma a wimbledoni bajnok NovakĐoković ellen lép pályára. Novak a múlt éjjel egy kis figyelemzavar miatt csak négy játszmában győzte le az amerikai Tennys Sandgrent. A könnyen megnyert első két szett után Đoković a harmadikban 5:4-nél meccslabdát hagyott ki, majd a negyedik játszmában újra rutinosan győzött. A volt világelső 12:1-re vezet Gasquet ellen, akivel több mint három éve nem játszott, a francia pedig egyetlen győzelmét még 2007-ben az évzáró mestertornán jegyezte.

A férfiak csütörtöki meccsein egyetlen meglepetés sem történt, az alsó ágon pedig ma két rangadó van kilátásban. A horvát Marin Čilić a fiatal és tehetséges Alex deMinaurral, Roger Federer pedig a kiszámíthatatlan Nick Kyrgiosszal találkozik.

A nőknél Aleksandra Krunić harmadszor is le tudta győzni a belga KirstenFlipkenset, következő ellenfele pedig az amerikai Madison Keys, akivel 1:1-re áll a mérlege. New Yorkban négy éve játszottak, és a szerbiai nyert.

Történt két meglepetés is. Előbb a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics az orosz Darija Kaszatkinát, azután pedig az ukrán Leszija Curenko a dán Caroline Wozniackit múlta felül.