2024. április 26., péntek

Munk Artúr gyermekszemmel

Animáció készül a sokoldalú Munk Artúrról

Topolya Község Múzeumában augusztus 28-án és 29-én zajlik a Stop Motion animációs műhelymunka.

Fotó: Sihelnik Ágnes

Fotó: Sihelnik Ágnes

A kétnapos fogalakozásra alkotó kedvű, kreatív gyermekek jelentkezését várták, akik ezen a két napon közösen dolgoznak majd azon, hogy Munk Artúr életéről egy közös animációt készítsenek. A foglalkozás vezetője Lea Vidaković, aki kérésünkre a következőket mondta el a foglalkozással kapcsolatban:

– A kétnapos foglalkozásunk végcélja, hogy Munk Artúrról készítsünk egy kisfilmet, animációt. Ehhez olyan fragmentumokat veszünk ki Munk életéből, amelyek leginkább megragadták a gyerekek figyelmét a kiállítás megtekintése alkalmával. Ezeket a részleteket fogjuk megjeleníteni animációs filmünkben. Szeretném, ha Munk Artúr életének minden fontos részlete megjelenne. Az első napon megbeszéljük, mik lesznek ezek a részletek. Megtervezzük, megrajzoljuk, és elkezdjük alkalmazni az animációs technikát. A második napon csoportokban dolgozunk majd, és minden csoport a saját kis animációs részét fogja elkészíteni. A nap végén ez egy kisfilmmé áll majd össze.

Az animációs műhely kis munkatársainak eredményességét mi magunk is szemügyre vehetjük, hiszen a Munk-kiállítás részeként megtekinthető lesz.