2024. április 26., péntek
TISZA MENTI LIGA

Győzelem kilenc hónap után

A magyarkanizsai Potisje a liga egyik bajnokjelöltjét győzte le – Forró volt a hangulat Tornyoson

Magyarkanizsa: Potisje–AFK 1:0 (0:0)

Népkerti pálya, 80 néző, vezette: Jurić (Zenta). Góllövő: Balgó a 85. percben.

Potisje: Bohata, Nagy O. (Kávai), Domonkos, Papdancsó, Muhi, Balgó, Ugri (Horváth V.), Raffai, Konc (Csehák), Barjaktarović, Apró.

AFK: Rohacsek, Pozsár, Világos (Horváth K.), Stojanov, Pekó, Bikicki (Balassa), Šević (Stepančev), Nagypál, Anitics, Kiss, Péter.

Több mint kilenc hónapos szünet után a magyarkanizsai közönség újra bajnoki mérkőzést látott, amelyen a Potisje megérdemelt győzelmet aratott, és megszerezte a bajnoki pontokat az adai AFK ellen. A két csapat egyenrangú mérkőzést játszott, amelyen jó néhány kapura lövést hárítottak a kapusok, és a mérkőzés hajrájáig gól nélkülire állt az eredmény. Amikor már úgy nézett ki, hogy nem változik a mérkőzés eredménye, a 85. percben egy remek ütemű kiugratás után Balgónak a tizenegyes tájékáról leadott lapos lövése a kapufáról vágódott a hálóba. A mérkőzés további részében a vendégek az egyenlítésre törekedtek, de a hazaiak védelme jól zárt, és sikerült megőrizniük minimális előnyüket.

Tornyos: Tornyos–Hajduk 1:1 (0:0)

Tornyosi pálya, 30 néző, vezette: Simendić (Mohol). Góllövők: Homolya G. a 90., illetve Tóth Horgosi (öngól) a 75. percben.

Tornyos: Deák, Homolya G., Szőke, Tóth Horgosi, Nagy N., Tóth, Katona (Nagy E.), Kokrehel, Rusák, Homolya M., Tóth Bagi.

Hajduk: Banjac, Hajder Miloš, Lazić, Horváth A., Rankov (Miškov), Nikolin, Mendebaba, Elezović, Radaković, Hajder Milan, Horváth M.

A hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, és az első nagy helyzet is előttük adódott: a 19. percben Kokrehel szépen átvett egy hosszú indítást, ám közeli lövését a vendégek kapusa hárítani tudta. A 34. percben a védekezően focizó podlokányiak szerezhették volna meg a vezetést, csapatkapitányuk, Horváth Adrián próbálkozásánál azonban a hazaiak hálóőre jól reagált, és szögletre mentett. A második félidő elejét alaposan megnyomta a fiatal tornyosi csapat, előbb Kokrehel lövése kerülte el centikkel a kaput, majd egy jobb oldali beívelés után Rusák egy méterről a felső lécet találta el. A 60. percben Kokrehel bal oldali akcióját követően már a podlokányiak kapusa is verve volt, Homolya Miklós üres kapuba tartó lövését azonban az egyik vendégvédő blokkolni tudta. Ezt követően kezdett egyre jobban eldurvulni a mérkőzés, a vendégek állandóan provokáltak, a puskaporos légkörben a játékosok többször is egymásnak estek, a hazaiak túl vehemensen reklamáló edzője pedig piros lapot kapott. A 75. percben az erejükkel egyre jobban elkészülő bánátiak szinte a semmiből szerezték meg a vezetést, Tóth Horgosi ugyanis a saját kapujába fejelte a labdát. A szerencsétlenül bekapott gól után a hazai gárda nagy nyomás alá helyezte a podlokányiak kapuját, és a piros-fehérek erőfeszítései az utolsó pillanatban góllá is értek: előbb Nagy Nimród egy méterről kihagyta a kihagyhatatlant, majd ugyanő próbált meg kapura fejelni, ami után a labda a nagy kavarodásban Homolya Gergely elé került, ő pedig közvetlen közelről a kapuba lőtt. A hazaiak egyenlítő találata után a lest reklamáló vendégjátékosok megtámadták Hrustanović zentai partjelzőt, majd távozáskor még arra is maradt erejük, hogy az autókból három ujjukat mutatva provokálják a hazaiakat.

Mohol: Bácska–Jadran 5:1 (3:0)

Bácska-pálya, 100 néző, vezette: Živković (Nagykikinda). Góllövők: Krizsán P. a 31. (11-esből) és a 61., Morović a 33., Radonić a 39. és Vrbaški a 90., illetve Pavlov az 56. percben.

Bácska: Đukić, Dongó (Abu Ismail), Simendić, Krizsán P., Krizsán M., Ferenc, N. Vrbaški (Kuburić), D. Vrbaški, Morović, Radonić (Cifrić), Stefanović.

Jadran: Josipović, N. Keseg, Kocsis (Perišić), Č. Stojanović, Pavlov, Mihaljev, Ž. Keseg, Knežević (Radosavljević), M. Stojanović, Đurđev, Bebek.

A moholi csapat minden tekintetben felülmúlta ellenfelét, jobban kihasználta gólhelyzeteit, és megérdemelte a fölényes győzelmet. A 30. percig kimaradtak a moholiak helyzetei, ekkor viszont Pavlov kezezése után a megítélt büntetőt Krizsán értékesítette. Három perccel később Morović szökött meg a leshatárról, és a kimozduló kapus mellett belőtte a moholiak második gólját. A moholiak csatára a 39. percben gólpasszt adott Radonićnak, aki tovább növelte a hazaiak előnyét. A vendégek a mezőnyben teljesen egyenrangú ellenfélként küzdöttek, a kapu előtt viszont sokat hibáztak, illetve a moholi védelem jól zárt. Az 56. percben gyors szanádi ellentámadás végén Pavlov 16 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, és szépített. Öt perccel később Krizsán Péter szabadrúgásból 18 méterről ismét eredményes volt. A mérkőzés hajrájában a vendégek kétszer is szabadrúgáshoz jutottak, de lövéseik kissé célt tévesztettek. Az utolsó percben Morović ismét megszökött a védőktől a felezővonalnál, a kapu előtt Vrbaškihoz passzolt, aki közelről nem hibázott.

Padé: Tisza–Graničar 3:1 (1:0)

Tisza-pálya, 50 néző, vezette: Zrim (Szerbkeresztúr). Góllövők: Mojsin a 17., Fodor a 83., a 85., illetve Sarapa az 55. percben.

Tisza: Kovács, Lengyel (Bús), Süli, Mojsin, Radanov, Liptai, Fodor, Zombori (Bobojčev), Jenei (Ignjin), Maletin, Kocsis.

Graničar: Sadović, Lupšić, Neđić, Dražić (Jovanov), Sarapa, Ignjatov, Bajić, Stojkov, Božin, Popović, Božanin.

A padéi csapat jobb játékkal nyert. A vezetést a 17. percben szerezték meg, de a gyálaiaknak sikerült kiegyenlíteniük. A meccset Fodor Dániel két találata döntötte el. Érdekesség, hogy a partjelzői feladatokat anya és lánya, a csókai Milojka és Milica Sretenović látta el.

Oroszlámos: Slavija–Horgos 1:0 (1:0)

Slavija-pálya, 80 néző, vezette: Trbović (Törökkanizsa). Góllövő: K. Elezović a 37. percben.

Slavija: Radu, Remete, Mijatov (Dimović), Kijac, Maluckov (Đukić), K. Elezović, Ágoston, M. Elezović (Ognjenović), Huszák I., Bjelobaba, Huszák J.

Horgos: Bende, Bohata G., Szabó, Vadas (Berényi), Bohata E., Veselinov, Aladžić, Fodor, Hoksza, Dobó (Makra), Kolompár.

Egy jó iramú és izgalmas meccsen a kevésbé esélyesebbnek tartott hazaiak szerezték meg a győzelmet. Egy szöglet után született a mindent eldöntő gól, melyet a nagy szélben Kristifor Elezović fejelt be. A 65. percben Aladžić büntetőt érően szabálytalankodott, de a hazai csapatkapitány, Mirko Elezović mellérúgta.

Martonos: Jedinstvo–Csóka 0:1 (0:0)

Jedinstvo-pálya, 30 néző, vezette: Mendergiš (Törökkanizsa). Góllövő: Vasin a 80. percben.

Jedinstvo: Makra, Bajúsz, Kiss (Fejes), Nagy, Bajtai, Bite, Varga, Jakovljev, Kuzmanović (Gál), Huszta László, Ateljević.

Csóka: Militarov, Krsmanović, Šustran (Popović), Mellik, Strajin, Popov, Živanov, Mićin, Vasin, Terzin, Ćinkul.

A csókaiak ezen a meccsen öt jó helyzetet dolgoztak ki, amelyekből egyet Radislav Vasin használt ki a 80. percben, amikor jobb oldalról egy pontos lövéssel vette be Makra István kapuját.

A 2. forduló: Jedinstvo (M)–Csóka 0:1, Bácska–Jadran 5:1, Slavija–Horgos 1:0, Tisza–Graničar 3:1, Potisje–AFK 1:0, Jedinstvo (Ó)–Šampion 2:0, Tornyos–Hajduk 1:1. A Tromeđa szabad volt.

1. Jedinstvo (Ó)

2

2

0

0

4:1

6

2. Potisje

2

2

0

0

4:2

6

3. Csóka

2

2

0

0

2:0

6

4. AFK

2

1

0

1

6:1

3

5. Bácska

2

1

0

1

6:3

3

6. Graničar

2

1

0

1

6:5

3

7. Jadran

2

1

0

1

6:6

3

8. Horgos

2

1

0

1

2:2

3

9. Slavija

2

1

0

1

3:5

3

10. Tisza

2

1

0

1

3:7

3

11. Tornyos

1

0

1

0

1:1

1

12. Hajduk

2

0

1

1

2:3

1

13. Tromeđa

1

0

0

1

0:1

0

14. Šampion

2

0

0

2

2:5

0

15. Jedinstvo (M)

2

0

0

2

1:6

0

A következő forduló (szeptember 2.): Šampion–Tornyos, AFK–Jedinstvo (Ó), Graničar–Potisje, Horgos–Tisza, Jadran–Slavija, Csóka–Bácska, Tromeđa–Jedinstvo (M). A Hajduk szabad lesz.