2024. április 26., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A katalánok ráijesztettek a Real Madridra

Benzema újra előkapta gólcipőjét (Fotó: Beta/AP)

Benzema újra előkapta gólcipőjét (Fotó: Beta/AP)

A Girona tavaly hazai pályán meglepte a királyi gárdát, hiszen nemcsak eredményben, de játékban is felülmúlták a Zidane-csapatot. Az idei bajnokság 2. fordulójába mindkét együttes átalakulófélben érkezett: a katalánokat Pablo Machín irányítja, a fővárosiak pedig immáron Ronaldo nélkül, Lopeteguivel a kispadon vágnak neki a versenyfutásnak. A nyílt támadófutballt vállaló kiscsapat ezúttal sem ijedt meg a fehérektől, a 16. percben Borja Garcia nagy kavarodás után bombázta a labdát a hálóba. A Real Madrid még az első félidőben egyenlített Ramos tizenegyesével, a második játékrészben aztán Benzema értékesítette a szintén jogosan megítélt büntetőt. A hátralévő fél órában a Los Blancos igazi csapatként funkcionált, az eddigi felkészülési és bajnoki mérkőzések alapján azt mondhatjuk, jóval egységesebb az együttes CR távozását követően. Az est másik összecsapásán a Cornellà-El Prat közönsége csodát láthatott, amikor az Espanyol tíz perc alatt bedarálta a valenciai denevéreket, jókora meglepetést keltve ezzel.

Az olasz bajnokság esti meccsein a Fiorentina brillírozott a Chievo ellen, az Inter pedig kétgólos előnyt engedett ki a markai közül a Torino ellen. Bár a végjátékban Spalletti fiai többször veszélyeztettek, Sirigu mindannyiszor hárított, így a végeredmény 2:2 lett.

A Dortmund jól erősített a nyáron, így a 2017/2018-as szezonban talán valamelyest meg tudja szorongatni a Bayern Münchent. Az új igazolások közül Diallo, Delaney és Witsel is kapott esélyt, utóbbi gólt is szerzett, s hozzájárult csapata 4:1-es sikeréhez a Leipzig ellen.