2024. április 26., péntek

Fél évig albérletben

A Dositej utca 11. alatt lakók kálváriája úgy tűnik véget ért, az újvidéki önkormányzat 7 hónapra megfelelő szállást biztosított számukra, remélhetőleg utána már visszaköltözhetnek felújított lakásaikba

A Dositej utca 11. alatt lakók kálváriája úgy tűnik véget ért, az újvidéki önkormányzat 7 hónapra megfelelő szállást biztosított számukra, remélhetőleg utána már visszaköltözhetnek felújított lakásaikba

A Dositej utcában lévő, leomlott falú épület lakói elfogadták Miloš Vučević polgármester arra vonatkozó ajánlatát, hogy az elkövetkező 7 hónapban megfelelő szállást biztosítanak számukra.

Miután sikerült megállapodniuk az újvidéki önkormányzat képviselőivel, Dragan Mitrović, a Dositej utcai épület lakótanácsának elnöke a Vajdasági Rádió és Televíziónak elmondta, hogy az önkormányzat egy hónapig hotelben kínált fel szállást a pórul járt lakók számára, a további fél évre pedig pénzt biztosít majd az albérletekre.

Miloš Vučević elmondta, hogy a Dositej utcai lakók gondjainak a megoldása nem az önkormányzat hatásköre, de ettől függetlenül segítenek.

– Készen állunk arra, hogy egyes hoteltulajdonosok segítségével egy hónapra szállást biztosítsunk a kárvallott lakók számára, és ezenkívül, az újvidéki önkormányzat a Szociális Központon keresztül 110.000 dinárt irányoz elő az albérletek költségeire. A Dositej utca 9. alatt folyó építkezés során a befektető törvénytelen módon cselekedett, és ezért leomlott a szomszédos épület fala, ami miatt a lakók most nem élhetnek egy ideig ingatlanjaikban – magyarázta Újvidék polgármestere.

Ótos András felvételei

Ótos András felvételei

A lakásaik nélkül maradt családok pár nappal ezelőtt kijelentették, hogy elégedetlenek az építkezést vezető befektető ajánlatával, mivel nem biztosított megfelelő szállást számukra, az önkormányzat ajánlata azonban kielégítő.

– A mai nap folyamán egyszeri segélyt folyósítunk az érintett családoknak, ennek értéke 15.000 dinár. Sikerült előrelépést kieszközölni az üggyel kapcsolatban, és ennek nagyon örülünk. Ami a bajt okozó befektetőt illeti, az újságírókat jobban megismertem, mint őt. Egyáltalán nem jelentkezik, nem is látjuk. A lelkiismerete biztos a helyén van – mondta Mitrović.

A hatályos ügyészség jóváhagyásával, a rendőrség és a felügyelőség jelenlétében a Dositej utca 9. alatti építkezést irányító befektető a terepen felmérte a szomszédos épületen keletkezett károkat, hogy megkezdődhessen a felújítás. A Városi Felügyelőségi Hivatal elrendelte, hogy a befektető augusztus 28-áig hozza helyre, azaz biztosítsa meg, részben tömje be azt a gödröt, amely a munkálatok során keletkezett.