2024. április 26., péntek

Hazai és topolyai siker a Böködi-kupán

Adán több mint száz gyerek lépett pályára az utánpótlás-labdarúgótornán
A kupagyőztes adai csapat Kiss Norbert edzővel és Tóth Tamás klubelnökkel (Csincsik Zsolt felvétele)

A kupagyőztes adai csapat Kiss Norbert edzővel és Tóth Tamás klubelnökkel (Csincsik Zsolt felvétele)

Az AFK, az adai labdarúgóklub szervezésében tizenötödik alkalommal rendezték meg szombaton Adán a Böködi Zoltán-kupát, amelyen két korosztályban öt vajdasági egyesület kilenc utánpótláscsapata lépett pályára, és játszott színvonalas és küzdelmes mérkőzéseket. A 2007-es korosztályban (U11) öt csapat lépett pályára, a 2010-es generációból (U8) pedig négy gárda.

Az idősebbeknél a Subotica, a topolyai TSC, a Bajsa és az házigazda AFK két csapata, a fehérek és a kékek. Végül az AFK fehér csapata nyerte meg az idei Böködi-kupát, miután a négy mérkőzésből háromon győzött és egyen döntetlent játszott. A tornán a Bajsa érdemelte ki a második helyet, a TSC lett a harmadik, a Subotica a negyedik, az AFK (kék) végzett az ötödik helyen. A fiatalabbaknál a topolyai TSC, a beodrai Vojvodina és két hazai csapat, a fehér és kék AFK játszott egymás ellen. A döntőben a TSC 1:0 arányban bizonyult jobbnak az AFK (fehér) ellen, és ezzel megnyerte a tornát. A topolyai csapat egyébként veretlenül játszotta végig a kupát, amelyen mind az öt mérkőzését megnyerte. A harmadik helyet az AFK (kék) szerezte meg, miután a gól nélküli bronzmeccsen büntetőkkel 4:3 arányban nyert a Vojvodina ellen. Az ünnepélyes eredményhirdetésen Tóth Tamás, az AFK elnöke adta át a serlegeket és az érmeket a csapatoknak.

A mérkőzések eredményei, 2007-es korosztály: AFK (f.)–AFK (k.) 12:0, TSC–Subotica 2:0, Bajsa–AFK (k.) 4:0, AFK (f.)–TSC 2:1, Bajsa–Subotica 4:0, AFK (k.)–TSC 1:5, AFK (f.)–Bajsa 1:0, Subotica–AFK (k.) 15:0, Bajsa–TSC 0:0, AFK (f.)–Subotica 2:2. 2010-es korosztály: AFK (f.)–AFK (k.) 3:0, Vojvodina–TSC 0:3, AFK (f.)–Vojvodina 1:2, AFK (k.)–TSC 0:9, AFK (f.)–TSC 1:2, AFK (k.)–Vojvodina 0:2. Elődöntők: AFK (f.)–Vojvodina 0:0 (büntetőkkel 4:3), TSC–AFK (k.) 4:0.