2024. április 26., péntek

Táskát ajándékba

Az adai Belmil cég ajándék iskolatáskájával kezdik a tanévet a pacséri elsősök

Szeptembertől a magyar és a szerb tannyelvű osztályban 16 elsős gyermek kezdi meg a tanévet a pacséri Moša Pijade Általános Iskolában.

Miklós László, az adai Belmil vállalat értékesítési vezetője átadja a tanintézmény igazgatónőjének, Méhészkei Kiss Gizellának, illetve az első osztályosok tanítóinak, Alács Varró Zsuzsannának és Stevan Radovićnak az ajándéktáskákat (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Miklós László, az adai Belmil vállalat értékesítési vezetője átadja a tanintézmény igazgatónőjének, Méhészkei Kiss Gizellának, illetve az első osztályosok tanítóinak, Alács Varró Zsuzsannának és Stevan Radovićnak az ajándéktáskákat (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A tanintézmény által összeállított csomag, Topolya község és a Magyar Nemzeti Tanács ajándéka mellett Alács Varró Zsuzsanna tanítónő 12 elsőse, illetve Stevan Radović 4 iskolakezdője a tanévnyitó ünnepségen a nemzetközi hírű, adai Belmil vállalat ajándékcsomagját, egy-egy iskolatáskát, illetve a benne levő meglepetéseket is átveheti majd. Miklós László, a Belmil értékesítési vezetője elmondta, hogy a táskák a gyermeki testtartás egészségügyi szempontjait figyelembe véve készülnek, minőséges anyagokból, és orvosi ajánlással is rendelkeznek.

– Vállalatunk évről évre igyekszik Ada mellett más községek tanintézményét, illetve rászoruló családok iskolakezdőit is megajándékozni, ezzel könnyebbé tenni az iskolakezdést. Az elmúlt tanévben a tartományi titkárság közreműködésével sikerült ezt az akciónkat szélesebb körben is kiterjeszteni. Mindegyik táska egy típushoz tartozik, persze több színkombinációval, lányos és fiús mintával készültek – nyilatkozta Miklós László, aki személyesen vitte el az ajándékcsomagokat Pacsérra, majd az osztálytanítóknak röviden ismertette a vállalat múltját.

– Cégünk 1965-ben kezdte meg a munkáját, harmadik generációs családi vállalkozás, 180 embert foglalkoztatunk, és 26 országba szállítjuk a termékeinket szerte a világban. Éves szinten kb. 600 ezer iskolai- és sporttáskát, tolltartót és más terméket gyártunk, és minden évben marad fenn néhány, amit jótékony célra ajándékozzuk Vajdaság iskolásait megörvendeztetve, ezúttal Pacsérra esett a választásunk.

Az osztálytanítók mellett Méhészkei Kiss Gizella igazgatónő is köszönetet mondott a gesztusért.

– A munkatársaim nevében is szeretném megköszönni azt, hogy a Belmil vállalat az idén a mi elsőseinkre is gondolt. A táskáknak, illetve a gesztusnak kétféle értéke van, elsősorban kiemelném, hogy minőséges, strapabíró, a gerincet óvó, anatómiailag kifejlesztett, értékes, szép táskákról beszélünk. Másodsorban eszmeileg is jelentős ez a gesztus, hiszen az ajándéknak a gyermekek tudnak csak igazán, tiszta szívből örülni. És az a látvány, amikor átveszik és ujjonganak, az bennünket, felnőtteket is feltölt energiával. Továbbá az sem mindegy, hogy az elsősök hogyan, milyen élményekkel kezdik az iskolát. Milyen hangulatban, milyen hozzáállással. Tapasztalataink szerint az iskolában töltött első percek meghatározzák a gyermek egész éves teljesítményét, ami ráhatással van az iskoláztatásuk évekig tartó, további szakaszaira is – nyilatkozta az igazgatónő, aki elmondta azt is, hogy a pacséri iskola, illetve az ott dolgozók egyre nagyobb lendülettel készülnek a következő tanévre. A közelmúltban tartományi támogatásból sikerült lecserélni a tanintézmény nyílászáróinak egy részét, ezt a megkezdett utat szeretnék folytatni a következő tanévben, illetve nagy szükség lenne az épület külső szigetelésére is. A tavasszal zajlott ablakcsere után szorgos szülők közreműködésével sikerült több tantermet kimeszelni. A közeljövőben pedig egy az udvarban tervezett játszótérrel igyekeznek majd gazdagítani a tanulókat, amihez majd szintén kérik a szülői közreműködést. A pacséri Moša Pijade Általános Iskolában az elsősök ünnepélyes fogadását szeptember 3-án, hétfőn szervezik meg, 13 órai kezdettel.