2024. április 26., péntek

Ellenőriztesse a vízóráját!

Leolvasást megkönnyítő újítás Topolyán

A múlt évben végzett ellenőrzés megállapította, hogy Topolyán 1100 vízóra nem rendelkezett megfelelő műszaki érvényességi bizonylattal.

A vízórák érvényességi ideje 5 év, azon túl megtörténhet, hogy nem jól mérik a fogyasztást. Ezért a vízfogyasztást mérő szerkezetek cseréjét is végzik folyamatosan a Komgrad Kommunális Közvállalat illetékesei. A közeljövőben pedig a leolvasást megkönnyítő újítást vezetnek be.

– Hosszú távú elképzeléseink szerint évről évre legalább 350 olyan új vízórát szerelünk majd fel Topolyán, amit úgynevezett GPS rendszer szerint is le tudunk olvasni, vagyis nem kell a helyszínre kiérkezni a fogyasztást felmérni munkatársainknak, hanem mi az irodából is láthatjuk majd ezeket az adatokat a számítógépes hálózaton keresztül. Ezzel nem csak megspóroljuk a munkaerőt, a kiérkezéssel járó esetleges kellemetlenségeket, de a precízebb mérési módszerrel remélhetőleg elkerüljük majd a reklamációkat is, és a félreértéseket, illetve azonnal reagálni tudunk a meghibásodásra, csőtörésre – nyilatkozta Domány Dudás Diana, a Komgrad közvállalat igazgatónője, aki elmondta azt is, hogy Topolyán vannak még olyan háztartások, ahol nem rendelkeznek vízórával.

– Topolyán 800 olyan háztartást tartunk nyilván, ahol még nincs beépítve vízóra. Az elképzelések szerint ezt a hiányosságot az előttünk álló időszakban évente 200 vízóra felhelyezésével tudjuk majd orvosolni. Továbbá a 6-os és a 9-es vízgyűrű kiépítése jelenthet megoldást erre a gondra. Az a hosszútávú tervünk még, hogy a város területén üzemelő, összesen 4 úgynevezett mikrokutat fel tudjuk majd számolni idővel. Hogy valamennyi topolyai háztartás az újonnan kiépült, szűrt vizű, ivóvíz-hálózatról kapja majd a vizet.