2024. április 26., péntek

Csaknem 54 ezer vadállatot foglaltak le nyáron a hatóságok Kínában

Csaknem 54 ezer élő vadállatot foglaltak le június óta a hatóságok a kelet-kínai Anhuj tartományban az illegális vadkereskedelem felszámolását célzó nagyszabású akció keretében.

A tartományi erdészeti hatóság közlése szerint augusztus 10-ig több mint 200 ügyet sikerült lezárni, vagy előrébb mozdítani és nyolcvannál is több kereskedőre szabtak ki büntetést.
A júniusban kezdődött és hat hónaposra tervezett akció keretében a rendőrség egyebek között Csimen megyében csapott le egy teherautóra, amely 152 súlyosan veszélyeztetett békát, két örvös sertésborzot és öt kígyót próbált átszállítani a kelet-kínai Csöcsiang tartományba.
Egy másik esetben a hatóságok egy vadmadarakkal teli teherautót tartóztattak fel Szuszung megyében. A dél-kínai Kuangtungba tartó járművön több mint 2600 vízityúkot és 650 gémet foglaltak le a rendőrök.
Az elmúlt néhány évben Kína számos komoly intézkedést vezetett be a vadvilág fokozottabb védelme érdekében, például kiegészítette a vadvédelmi törvényét, betiltotta az elefántcsont-kereskedelmet és nemzeti parkokat alakított ki.
A kínai törvények értelmében a vadon élő védett állatok orvvadászata, szállítása és kereskedelme akár tíz év börtönnel is büntethető.