2024. április 26., péntek
HAJDÚJÁRÁS

Cél a Vajdasági liga

A hajdújárási Vinogradar felnőtt együttese az 5. helyen zárta a Szabadkai körzeti liga elmúlt idényét. A csapat új edzővel vág neki a 2018/19-es idénynek, a játékoskeret is megerősödött, így a hajdújárási csapat a bajnoki cím egyik várományosának tekinthető.

Az elmúlt idénnyel részben vagyok elégedett. Az átigazolási időszak felemásan sikerült, egyes játékosok megfeleltek elvárásainknak, olyan játékosok is akadtak viszont, akiktől egy idő után meg kellett válnunk. Már az elmúlt idényben is azt hangoztattuk, hogy nem elsődleges cél az első hely, de sportember révén célom, hogy Hajdújáráson vajdasági ligás csapatot hozzunk létre. Persze ehhez több tényezőnek össze kell állnia. Tavasszal már bizonyítottuk, hogy jó úton járunk, most új edzőt és több játékost igazoltunk, még jobban felfiatalítottuk a csapatot, ami – reméljük – ősszel meghozza az eredményt. Célunk egy jó csapat építése, így a helybeliek is érezhetik, hogy valami történik Hajdújáráson. Bízom benne, hogy az eredményeknek köszönhetően még több néző látogat ki mérkőzéseinkre – mondta Bašić Palković Lajčo, a Vinogradar Labdarúgóklub elnöke.

Az elnök elmondta még, hogy a klub senkinek sem maradt adósa, minden számlát és személyi jövedelmet, tiszteletdíjat idejében kifizettek. A községtől kapott pénz fele még megvan, azt az őszi idényben költik el. Megdicsérte a klub támogatóit, akik vállalt kötelezettségeiket az utolsó paráig teljesítették.

A közelmúltban még úgy nézett ki, hogy a ligát tizennyolc csapatosra bővítik, a legújabb információk szerint azonban, akárcsak az elmúlt idényben, ezúttal is tizenhat együttes kezdi meg szereplését ebben a rangfokozatban. A Vajdasági liga bácskai csoportjából az újzsedniki Preporod csatlakozik a mezőnyhöz, az alsóbb ligákból pedig a tiszaszentmiklósi Sloga, a bácsföldvári Vojvodina és a Đurđin került fel a Szabadkai ligába. A ligából a bajnok Bajsa és az OFK Verbász jutott fel a Bácskai ligába.

Nágel János, a klub titkára elmondta, hogy a csapat július 17-én kezdte a felkészülést az augusztus 18-án kezdődő bajnoki rajtra.

Srđan Kaurin személyében új edző érkezett hozzánk, ő ismert sportmunkás, labdarúgó-játékvezető, aki a közelmúltban kezdett edzősködni, eddig a Spartacus fiatalabb korosztályainál dolgozott. A Vinogradarban alkalmat adunk neki, hogy bizonyítsa képességeit és tehetségét. Néhány új játékost leigazoltunk: Bojan Ušumović az adorjáni Tiszából, Veljko Vojnić és Veljko Ćuk a pacséri Bácskából, Nikola Ivanišević pedig az újzsedniki Preporodból érkezett hozzánk. Mellettük szerződtetünk még három-négy játékost a Spartacus ifjúsági csapatából – mondta a klub titkára.

A zöld-fehérek három utánpótlás korosztályú csapattal szerepeltek az elmúlt idényben.

Csapataink eredményeivel viszonylag elégedettek vagyunk. Serdülőink a tóthfalusi Nyers István Labdarúgó Akadémia mögött a második helyen végeztek, a kiskakasok minden ellenféllel szoros mérkőzést játszottak, és a 6. helyen végeztek a kilencfős mezőnyben, a Futball 7-ben szerepelt együttes pedig a középmezőnyben fejezte be szereplését. Jelenleg hetven gyermekkel foglalkozunk, akikkel három edző dolgozik. A létszámmal elégedettek vagyunk, hiszen négy-öt évvel ezelőtt szinte mindent a nulláról kezdtünk, gyerek sem volt. A létszámot kitartó munkával felduzzasztottuk, az edzők színvonalas munkát végeznek, a gyerekeket hozzák a szülők Szabadkától Horgosig mindenhonnan. Ők is elégedettek, ami a gyerekek számán is meglátszik – mondta Varga János, a Vinogradar utánpótláscsapatainak koordinátora.

A 2018/19-es idénynek is három utánpótlás együttessel, a kiskakasokkal, a pionírokkal és a Futball 7-ben szereplőkkel vágnak neki a zöld-fehérek. Mellettük még egy fiatalabb korosztály is dolgozik, ők kisebb tornákon indulnak majd. Mindhárom csapat a fiatalabbak közé tartozik a mezőnyben, így eredmények tekintetében különösebb elvárása nincs a klubvezetésnek irántuk. Serdülő csapat idén nem lesz Hajdújáráson. Néhány évvel ezelőtt nagyon sok futballista külföldre, a Szeged Grosics Akadémiára távozott. Ők elvesztek a Vinogradar számára, így a korosztályokban bizonyos hiány lépett fel, ennek következtében egy-két évig nem lesz serdülő csapat az egyesület berkeiben.