2024. április 26., péntek

„Anyám nyelvén, Apám földjén….”

Augusztus 17-én és 18-án tartják meg az idei Szent István-napi ünnepséget Óbecsén – A főzőversenyre augusztus 13-áig lehet benevezni

A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör az idén is megszervezi Vajdaság egyik legnagyobb Szent István-napi ünnepségét Óbecsén.

A rendezvény pénteken, augusztus 17-én 17.30-kor kezdődik az alsóvárosi Páduai Szent Antal templom előtt a Csongrádi Fúvószenekar vendégváró koncertjével, 18 órai kezdettel kenyérszenteléssel egybekötött ünnepi szentmise lesz a templomban, majd 19 órakor felvágják a megszentelt kenyeret a kultúrkör előtt felállított színpadon. 19.30-kor a Kiscimbora táncegyüttes tart ünnepi műsort, 20 órakor a Csongrádi Fúvószenekar lép fel, 20.15-kor pedig Ringó vállú csengeri violám… címmel zenés-táncos operett-összeállítás következik a kaposvári Megarox társulat előadásában. 21 órai kezdettel Varga Miklós koncertezik, 21.45-kor Anyám nyelvén, Apám földjén… címmel zenés-táncos összeállítást mutat be a kaposvári társulat, 22.45-kor pedig tűzijáték lesz. 23 órakor a Brass on The Road együttes fokozza majd a hangulatot a Petőfi-szobornál.
A rendezvény keretében a kultúrkör szombaton, augusztus 18-án 16 órakor Szent István-napi főzőversenyt is szervez. A benevezési díj 3000 dinár, ennek fejében a kétfős csoportok 3 kg marhahúst, hagymát, édes törött paprikát és két kötényt kapnak. A tüzelőt mindenki maga biztosítja. A legjobb szakácsokat értékes nyeremények, serlegek és ajándékcsomagok várják. A főzőversenyre a kultúrkör irodájában lehet benevezni munkanapokon 8 és 13 óra között, illetve a 069-/10-556-os mobiltelefonszámon augusztus 13-áig.
A főzés ideje alatt a jó hangulatról a Harmónia együttes gondoskodik majd, a gyerekeket pedig programok, kézművesség és játékok várják. 17.30-kor Mátyás az igazságos címmel lesz gyermekelőadás, 18 órakor pedig a Zenegér együttes koncertezik majd az óvoda előtt.