2024. április 26., péntek

Kézre kerültek a randalírozó szurkolók

A horvátországi szurkolóknál minden volt, ami nélkül egy magára valamit is adó focirajongó nem indul meccset nézni

A rendőrség Niš környékén megállította az autóbuszokat, amelyeken 400 horvát, Torcida szurkoló utazott, akik korábban megrongáltak és kiraboltak egy üzemanyagtöltő állomást Vrčinben. Utóbbi tettük okán a hatóságok összesen 28 horvát szurkolót állítottak elő. Mint kiderült, fellépésüket nem bűncselekménynek, hanem szabálysértésnek minősítik.

A „sport szerelmeseinél” azok közkedvelt alapfelszerelését is megtalálta a szerbiai rendőrség: fából és fémből készült baseball ütőket, néhány baltát, fáklyát és drogot.

– A niši és a grockai rendőrállomáson 32 horvát szurkolót állítottak elő, míg az üzemanyagtöltő állomáson való randalírozás okán 28 szurkolót vezetnek a szabálysértési bíró elé. Ezek a személyek ellen csoportban való illetlen, arcátlan és szemtelen magatartás miatt indul szabálysértési eljárás. Utóbbi szabálysértés vonatkozásában a hatályos jogszabály 30 naptól 60 napig terjedő börtönbüntetést irányoz elő. Ezúttal szeretném felhívni minden külföldi állampolgár figyelmét arra, hogy amíg Szerbia területén tartózkodnak, addig tartsák tiszteletben az ország törvényeit, ellenkező esetben büntetéssel kell számolniuk – nyilatkozta az eset kapcsán Nebojša Stefanović, belügyminiszter.

A Hajduk szurkolói szerdáról csütörtökre virradó éjszaka Vrčinben egy MOL üzemanyagtöltő állomáson alkoholt, csokoládét, egyéb édességet, valamint nagyobb mennyiségű sonkát vittek magukkal anélkül, hogy fizettek volna. Közben betörték a MOL töltőállomás néhány ablakát, falait falfirkákkal tették színesebbé – a Torcida szimbóluma mellett usztasa szimbólumokat örökítettek meg –, valamint megrugdosták a kút férfi alkalmazottját. A két női alkalmazottat nem bántalmazták. A társaság kedélye ezt követően sem csillapodott, útközben több alkalommal is megálltak az autópályán és usztasa üdvözléssel köszöntötték az autósokat. A szurkolók Bulgáriába tartottak, ahol a Hajduk a Slaviával játszott meccset.