2024. április 26., péntek

Megújult a torony a templombúcsúra

Kishegyesen a hétvégén templombúcsút ünnepelnek, s az erre való felkészülés jegyében megújult a Szent Anna-templom tornya is.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János

Ft. Brasnyó Ferenc esperes plébánostól megtudtuk, hogy Zvonko Šarćević szabadkai hegymászó átfestette a toronyórát, a toronysisakot és a toronyablakokat. Utoljára 2002-ben volt átfestve a toronysisak, viszont 7–8 évente szükség lenne rá, mert rozsdásodik, mondta a plébános. Ft. Brasnyótól azt is megtudtuk, hogy hamarosan újabb munkálatokra kerül sor a templomban: felújítják a kórusfeljárót. Ez egy nagyobb összeget igénylő beruházás, amit a Kishegyesről származó sztárénekes, Rúzsa Magdi adományából fognak pénzelni.

Az Anna-napok jegyében két ünnepi szentmisére is sor kerül. Az első csütörtökön, Szent Anna napján volt, ft. Brasnyó Ferenc szolgáltatta, és jelen volt két újmisés: Józsa Gáspár, az óbecsei Páduai Szent Antal Plébániatemplomból és Magyar Zsolt, a magyarkanizsai Szent Őrangyalok plébániáról. A második ünnepi szentmisére vasárnap 10 órakor fog sor kerülni, és ft. Zsellér Attila, a megyéspüspök segédje fog szentbeszédet mondani.