2024. április 26., péntek

Jövő pénteken kezdődik a Tanderbal

Augusztus 3. és 5. között második alkalommal tartják meg Óbecsén a Tanderbal Tisza Fesztivált. A rendezvény fő zenei attrakciói a Kerber, a Galija, a Balkanika, a Sygma, a Joker és a Sveti gral együttesek fellépése lesz.

Augusztus 3-án, pénteken már 16 órakor megnyit a Zöld korzón a népművészeti bazár, amely szombaton és vasárnap is 16 és 22 óra között várja majd a látogatókat. 20 órakor a Bubamare Gyermekkórus és Gyermekzenekar ad egyórás koncertet a Tiszánál, majd tűzijátékkal hivatalosan is kezdetét veszi a rendezvény. A fesztivál első koncertjét 21.30-kor a Kerber együttes adja, két órával később pedig a Sanja Ilić & Balkanika formáció lép színpadra.
Szombaton kerül sor a legizgalmasabb és legszórakoztatóbb vizes programokra: 10-kor startol a nemzetközi úszómaraton, 13 órakor alakul meg az emberek alkotta tiszai élőlánc a folyó két partja között, 17 órakor a játékos bánáti dinnyekeresés veszi kezdetét, a párok pedig 18 és 19 óra között egy szórakoztató vizes versenyen mérhetik majd össze az ügyességüket. Az idén sem maradnak el a gyerekeknek szánt kreatív, sport-, környezetvédelmi, zenei és egyéb műhelyek, ezeket szombaton és vasárnap is 17 és 19.30 között tartják meg. 21.30-kor a legendás óbecsei Sygma együttes ad koncertet, 22.30-kor pedig a Galija szórakoztatja majd a közönséget.
Vasárnap 10 órakor kajakos találkozó, valamint a Tisza-szigetig tartó lassú csónakázás lesz a vizes program, ez utóbbi keretében a pihenőhelyre, azaz a Törökbecse közelében lévő szigetre a törökbecsei Idegenforgalmi Irodával közösen igazi happeninget ígérnek az óbecsei szervezők. 16 és 19 óra között lehet majd megcsodálni az oldtimer járműveket a Tisza-parton, 17 órakor pedig a szakácsok ragadnak fakanalat, majd kezdetét veszi a halászléfőzés. 19 és 21 óra között a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör és a Đido Művelődési Egyesület táncosai, illetve a Bubamare gyermekzenekar szórakoztatják majd a közönséget. 21.30-kor kezdi koncertjét a törökkanizsai Joker együttes, 23 órakor pedig a törökbecsei Sveti gral együttes fellépése zárja a rendezvényt.
A sportos és vizes programokra augusztus elseje a jelentkezési határidő, de az élőláncra a helyszínen is lehet majd jelentkezni. A programokról és a jelentkezési feltételekről több információt az Idegenforgalmi Szervezet és a Tanderbal közösségi oldalán, illetve a www.tobečej.rs oldalon kaphatnak az érdeklődők.