2024. április 26., péntek

Még mindig keresik Óbecse legszebb kertjét

Az RTS új tévéműsora is várja azok jelentkezését, akik szakemberek segítségével csinosítanák a kertjüket

Az eredetileg meghirdetett időpontig, azaz június 30-áig csaknem hetvenen jelentkeztek az immár 5. alkalommal megszervezett Óbecse község legszebb kertje elnevezésű versenyre, de a kertcsinosításnak nem kedvező, rendkívül csapadékos időjárás miatt a szervezők – az Ikebana virágüzlet, az Ökobecse Polgárok Egyesülete és az Óbecse-Törökbecse Oldtimerklub – úgy döntöttek, hogy szeptember elsejéig meghosszabbítják a benevezési határidőt.

A versenyre kerttel, udvarral, erkéllyel/terasszal, illetve sziklakerttel/szökőkúttal lehet jelentkezni az Ikebana Virágüzletben (Fő utca 57.), az ekobecej@gmail.com e-mail-címre vagy a Najlepša bašta u našoj opštini Bečej Facebook-oldalon, fényképek beküldésével. Azokhoz, akik nem tudnak képeket készíteni és beküldeni, a szervezők személyesen fognak ellátogatni. Az eredményhirdetést és a nyeremények ünnepélyes átadását szeptember 16-ára, az ózon világnapjára tűzték ki.
A verseny közösségi oldalán egy másik felhívás is megjelent nemrégiben, ebben az RTS a Prva bašta Srbije című új tévéműsorához keres elsősorban olyan jelentkezőket, akik a községi versenyen lecsúsztak a dobogóról. Nekik szakemberek nyújtanak majd segítséget a kertrendezéshez, amihez a kerti felszerelésről és a növényekről szponzorok gondoskodnak.
Azok, akik részt szeretnének venni ebben a műsorban, és szakértői segítséggel szeretnék szebbé varázsolni a kertjüket, a baste.snezana@gmail.com címre küldjenek néhány fotót a kertjükről! További felvilágosítással a 063460983-as telefonszámon szolgálnak az érdeklődőknek