2024. április 26., péntek
VM4Köz Klub

Ismert slágerek új köntösben

Telt házzal zajlott a csütörtök esti Postmodern Jukebox est Szabadkán, a VM4Köz Klub kerthelyiségében. A Night Cruisers Band Trio modern slágereket adott elő a múlt század 20-as, 30-as éveinek swing stílusában. A vintage hangulatú koncerten ismert dalok hangzottak el új köntösben, úgy, mint az Oops!… I Did It Again Britney Spearstől, a Sweet Child O’ Mine a Guns 'n' Rosestől, vagy akár Ed Sheeran egyik legfelkapottabb idei slágere, a Shape of You. Az est meglepetés fellépője Sóti Juli, Kucsera Géza és Varga Iván mellett pár szám erejéig Pósa Fanni volt, aki kürtön kísérte a triót.
– A Postmodern Jukebox talán tavaly télen kezdte el munkáját, amikor kávéházi esteken lépett fel, akkor kezdtünk bele ebbe a vonalba. A trió a Night Cruisers Band tagjai közül került ki, Kucsera Gézával, aki szaxofonon és klarinéton játszik, ő először, vagy másodszor csatlakozik hozzánk ebbe a formációba –  hallhattuk az énekestől, Sóti Julitól.
– Ivánnal már 20 éve játszom együtt, ez a stílus, felállás az, ami új – tette hozzá Kucsera Géza. – Ma az elmúlt évtized slágereit dolgoztuk át, többnyire swing stílusban.
Az együttes zongoristáját, Varga Ivánt is megkérdeztük a koncertről.
– Maga a Night Cruisers Band már 12 éve létezik. Ez egy héttagú party zenekar, akikkel szintén slágereket adunk elő. A mai felállás annak az együttesnek egy szűkített változata, amely a mai, újabb igényeket kísérli meg kiszolgálni. Úgy láttuk, hogy a kisebb formációkra is van igény, illetve a feldolgozásokra is, így ma este ebben a formában jelentkezünk. Mai slágereket adunk elő a kávéházi hangulatú koncerten, ami a bulizós és a jazz között van.