2024. május 5., vasárnap

Népesítsük be a falvakat!

Egymillió dinár fiatal pároknak házvásárlásra

Vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak vajdasági fiatal házaspárok, ha falusi házat szeretnének vásárolni. A Tartományi Nemi Egyenjogúsági Intézet pályázatára máris lehet jelentkezni, a határidő szeptember 25-e.

Az ötödik ilyen pályázat keretében összesen 30 millió dinárt osztanak szét, egy-egy fiatal párnak maximum egymillió dinárt. Ez azt jelenti, hogy legkevesebb 30 pár vásárolhat az év végéig házat valamelyik vajdasági faluban. Házaspárok és élettársak is jelentkezhetnek a pályázatra.
Feltétel, hogy a fiataloknak bejelentett lakhelyük legyen Vajdaság területén. A házaspár egyik tagjának vagy az egyik élettársnak fiatalabbnak kell lennie 40 évesnél. Fontos, hogy a jelentkezés pillanatában a házastársi vagy élettársi kapcsolat legkevesebb egy éve tartson. A pályázók nem rendelkezhetnek semmilyen ingatlannal Szerbia területén. Nem jelentkezhetnek a pályázatra azok, akik az utóbbi öt évben eladtak valamilyen ingatlant. További feltétel, hogy az egyik házastárs vagy élettárs munkaviszonyban legyen. A potenciális eladóval nem lehetnek vérrokonságban, de semmiféle házassági vagy műrokonságban sem. A pályázók 10 évig nem adhatják el az állami támogatással vásárolt házat, amelynek a vásárláskor lakhatónak kell lennie.
A pályázat további részleteit és a kitöltendő űrlapot megtalálják a www.ravnopravnost.org.rs honlapcímen.