2024. április 26., péntek

Családi mulatságok

Tartalmas rendezvényt szervezett a Nők Kishegyesi Fóruma

A kishegyesi labdarúgópálya egy izgalmas rendezvény helyszíne volt. A Nők Kishegyesi Fóruma hagyományos családi napot szervezett a hétvégén, ami iránt igen nagy volt az érdeklődés. Zsidai Erzsébet, a női fórum elnöke arról számolt be lapunknak, hogy több civil szervezet is részt vett a szervezésben.

– A családi napot már nagyon régóta szervezzük és mindig július harmadik hétvégéjére időzítjük. A célunk az, hogy a szülők, nagyszülők együtt legyenek a gyerekekkel és különböző foglalkozásokon, játékokon vegyenek részt. A lényeg, hogy megmozgassuk a családokat, de emellett az is célunk, hogy a kishegyesi civil szervezeteket is megmozgassuk. Erre a legjobb mód, ha egy közös programot hozunk létre. A női fórum önerejéből nem tudna véghez vinni egy ekkora rendezvényt. Viszont a többi civillel közösen nagyon szép programot tudtunk összeállítani és így kerek ez az egész. A mostani családi nap megvalósításában részt vett a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Dália kézimunka csoportja, Szalma István és Tóth Éva agyagoztak a gyerekekkel, Demovity Zoltán, a kishegyesi Vöröskereszt aktivistája az emberkereskedelemről tartott előadást, valamint jelen volt a szatymazi gondozási központ palacsintasütő csapata is. Ők nemcsak palacsintát sütöttek, hanem az összes alapanyagot is biztosították. Egyébként évek óta együttműködünk velük, és nagyon hálásak vagyunk a hozzájárulásukért a program sikeréhez. Számos magánszemély is segédkezett a családi napon, közülük külön megemlítem Morel Mártont, aki évek óta biztosítja számunkra a hangosítást – számolt be Zsidai, majd azt is elmondta, hogy a családi napnak több mint száz résztvevője volt. A rendezvénynek nem volt célkorosztálya, a legfiatalabb résztvevő mindössze két hónapos volt, a legidősebb pedig több, mint nyolcvan. Mindannyiukat számos foglalkozás várta, többek között volt trambulin, amit a gyerekek nagyon élveztek, számolt be az elnök. Emellett a vizes játékokat is nagyon élvezték a kisebbek, de volt még gyurmázás, agyagozás, ügyességi játékok, minigolf is.

– Igyekeztünk sokrétű foglalkozásokat szervezni, hogy mindenki találjon valami magának valót. A számos tevékenység garantálta, hogy mindenki egy vidám és nagyon tartalmas napot töltsön el. A női fórum tagjai a családi nap végén kolbászos krumplipaprikással vendégelték meg a résztvevőket – tudtuk meg az elnöktől.

A családi nap megvalósításához a női fórum pályázati úton biztosította az anyagiakat. Elsősorban Kishegyes község önkormányzatának civil szervezetek számára kiírt pályázatából sikerült eszközöket szerezni, de emellett nagyon sok segítséget kaptak a munkához civilektől és magánszemélyektől is, mondta Zsidai.