2024. május 10., péntek
TOPOLYA

Fiatal, de tapasztalt játékosokkal erősített a TSC

A TSC labdarúgói már javában készülnek a küszöbönálló bajnoki idényre. A csapat az átigazolási időszakban hat új játékost szerződtetett. A múlt idényt a csapat a szerb I. liga negyedik helyén zárta, ami az egyesület történetében az eddigi legjobb eredmény. A következő szezonban pedig nem titkolt cél az első vagy a második hely megszerzése, ami a Szuperligába vezető utat jelentené.

A topolyai labdarúgók a hónap elején megkezdték a felkészülést a következő bajnoki idényre. Több sikeres előkészületi mérkőzést már lejátszottak. Július 7-én a kúlai Hajdukkal idegenben 1:1-es döntetlent játszottak, július 11-én szintén idegenben nyertek a Zemun ellen 3:1-re, majd július 14-én Topolyán 2:0-ra szintén nyertek az Inđija ellen. Most Zlatiboron folytatják az edzéseket, ahol szintén játszanak majd barátságos mérkőzéseket is, az elsőt a tervek szerint július 18-án a Belašica ellen. Az első bajnoki fordulót csapatunk idegenben játssza, az ellenfél a Sinđelić lesz augusztus 11-én.

A TSC vezetősége sajtótájékoztatón mutatta be az új játékosokat. Pintér Norbert zentai születésű középpályás a Szolnok együtteséből igazolt a TSC-hez. Nebojša Bastajić a dobanovci Budućnostból igazolt át. Nenad Filipović a šabaci Mačva kapusa volt az előző idényben. Varga Borisz a palánkai Bačka csapatától érkezett. Miloš Plavšić legutóbb az Inđija keretét erősítette középpályásként. Miloš Milisavljević pár napja érkezett, utolsó erősítésként az Inđija csapatából. Valamennyi új játékos egybehangzó véleménye, hogy egy jól szervezett, komoly perspektívákkal bíró csapathoz igazoltak, és szeretnének hozzájárulni a még jobb eredmények eléréséhez. Palágyi Szabolcs klubelnök úgy vélte, hogy elég mérkőzésük lesz még a bajnokság kezdetéig ahhoz, hogy az edző fel tudja mérni az új játékosok teljesítményét. „A régi, valamint az új játékosokból egy olyan csapatot, olyan erőt kell képeznünk, hogy már az első fordulótól kezdve nagyon komolyan tudjunk startolni” – mondta Palágyi.

Szabó Zoltán sportigazgató elmondta, azt szeretnék, hogy támadófocit játsszon a csapat, mint tette azt a tavasszal is. „Sok gólt rúgtunk, sok helyzetet ki is használtunk, ezen szeretnénk még javítani” – fogalmazott. Augusztusban már Zentán játssza hazai mérkőzéseit a topolyai csapat. Topolyán megkezdik a stadion újraépítését, a magyar kormány támogatásának köszönhetően. Szabó bízik abban, hogy a zentai mérkőzéseken is nagyon sokan biztatják majd a csapatot.

Zsemberi János, a TSC főtámogatója elmondta, hogy az első műfüves pálya elkészült az akadémián, melynek felavatására augusztus 30-án ide várják Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét. Az akadémia első generációja ezt követően beköltözhet a kollégiumi ellátást biztosító épületbe, ahol az edzéseket is a legjobb feltételek mellett tudják folytatni majd.