2024. április 26., péntek
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Rosszul alszom

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valós, csak a neveket változtattam meg a klienseim diszkréciója miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára is.

– Tiszteletem! Segített nekem a negatív energiák legyőzésében, nem tudom melyik rítus segített, vagy talán mindegyik együtt, de a helyzet fél év múlva rendeződött. Az alvászavarom még megmaradt, habár azt hiszem, ezt a problémát nem is említettem önnek. Emlékszem, amikor belepillantott a horoszkópomba, azt mondta, hogy nehéz fényszögek sokasága van nálam, s ha jól emlékszem, a Hold fényszögei is rosszak. Szeretném bővebben megtudni, hogy mi mindenre hat ki a Hold az életemben, s mi az oka annak, hogy rosszul pihenek, nem tudok aludni. Ha nagy nehezen el is alszom, rosszakat álmodom, s reggel mindig fáradtan ébredek.

– Igen, mindjárt belepillantok a horoszkópjába, nézzük csak a dátumot, mikor született... Igen, a Hold állása valóban nem kedvező, mert nincs jó fényszöge, csak rossz. Ezenkívül a horoszkóp 12. háza a tudatalattin, a zárt helyiségeken, a titkokon s a karmán kívül az alvásra, az ágyra is kihatással van. Ezek a pozíciók valójában alvászavarra utalnak. A horoszkóp negyedik háza az otthonra vonatkozik, de az ágy helyzetére is, s itt is keresünk még egy útmutatást. Itt a Neptunusz rossz fényszöge mutatkozik. Ez a helyzet bizonyos hiányt mutat a családban. Valaki mindig hiányzik. Ezenkívül családi titkokra is utal, mert a Neptunusz egyik megnyilvánulása a titok. Továbbá a rossz szokások, függőségek is ide tartoznak, tehát a családban előfordulhat részegesség, drog, túlzott szerencsejáték. Jó megnyilvánulása is van a Neptunusznak, amelyeket alkalmazni kellene a mindennapi életben: a művészet aktiválása (zene, színek, filmek, versek stb.), megérzések fejlesztése, glamour, festmények elhelyezése az otthonban, együttérzés és minél többet tartózkodni valamilyen víz (tó, folyó, tenger, medence, gyógyfürdő) mellett. A víz az, ami itt jelentős volna. Fennáll a veszély az árvíztől is, a hely nedves területen van, az emésztőgödörrel vagy vízvezetékkel kapcsolatban is baj lehet. Ám ami nekünk itt fontos, a következőkre legyen figyelmes: az ágya alatt valószínűleg vízér van; milyen festmények, esetleg fényképek vannak az otthonában, főleg ott, ahol alszik; a Neptunusz titkos átjárókról is tanúskodhat, melyek bizonyos spirituális tevékenységek, erőszak, szenvedések alkalmával alakulhattak ki.

Most ingával megnézem, melyikről van szó, esetleg több is lehetséges. Tehát nézem... kérem a pontos nevét és címét önnek... igen... hol alszik, a házának melyik részén?

– Nyáron délen, télen pedig dél-nyugaton.

– Mi van a képekkel, van-e kép kitéve elhunytról, vagy olyan kép, amely félelmet kelt, rossz érzelmeket vált ki?

– Igen, van egy kép, amelyen harcosok vannak, majd azt elteszem máshova.

– Az nem elég, hogy máshova, mert akkor más életterületeken hoz gondot. Ki kell vinni az otthon négy fala közül.

– De hányszor látunk ilyet kiállításokon, a kultúrotthon falain, ott nem idéznek elő kárt?

– Ezek a képek oda valóak. Ott igenis meg kell élni rövid pillanatokra azt a fájdalmat vagy együttérzést, amit azok ábrázolnak. Annyi fájdalom akkora tömegre s néhány óra hosszára senkiben nem okoz kárt, hanem elősegíti azt a kort vagy azt a jelenetet megeleveníteni. Ám más a helyzet, ha ezt az otthonunk falai közé tesszük. Tehát most ingával megnézem, hogy léteznek-e káros fényszögek az ágyaknál. Igen, mindkét helyen van káros sugárzás. Ha néhány hónapig vagy évig káros sugárzáson alszik, a rossz alváson kívül egészségi problémák is kialakulnak. Legjobb ilyenkor az ágyat elhelyezni olyan helyre, ahol nincs sugárzás. Ha ezt nem teheti, akkor küldök egy rajzot, amit az ágy alá helyez, és szükség lesz három, négy vagy öt kristályra is, amelyeket az ágy alá tesz. Ezek megvédik önt. A kristályokat időnként meg kell tisztítani, sóban, sós vízben, vagy egyszerűen csapvíz alá kell helyezni néhány percig. Tehát ezeket a Neptunusz állása miatt kell megtenni. A 12. horoszkópház önnél arra utal, hogy az ágya legyen nagy, kerülje a piros színű ágyat, ágyhuzatot, pizsamát és hálószobát, a kék szín pedig jót hoz.

– Nahát! Pont piros színű az ágyam, s igen keskeny, a kezem általában lelóg, talán a vállam is ettől fáj. Ajaj, most nincs pénzem új ágyat venni!

– Ezen nem csodálkozom, hisz a negatív fényszögek pont a nehézségekre utalnak. Azért választott vagy kapott nem megfelelő színt, nem megfelelő nagyságot, azért helyezte nem megfelelő helyre, mert ezek a problémák valóban meg kellett hogy jelenjenek az ön életében. Azért is meg kell küzdjön, hogy új ágyat vegyen. Ám ahogyan a negatív energiák lekerülnek önről, ön megszerzi ezt a tudást, tehát tudni fogja már, hogy hogyan segíthet a dolgokon. Először a kristályokat és a rajzot helyezze el, ez kisebb költség, s majd néhány hónap múlva vásároljon új ágyat is. Ami pedig a Hold rossz állását, fényszögeit illeti, azok szintén alvászavart hoznak élete egy részében. Mindig meg fogja érezni a telihold, esetleg újhold megjelenését, amikor nemcsak rosszabbul alszik, hanem érzékenyebb, ingerültebb is lesz. Viseljen minél több arany ékszert, főleg azokban a napokban, s kerülje az ezüstöt, mert az ezüst a Holdat erősíti. Az előbbi utasítások e téren is győzedelmeskednek, s a helyzet sokat fog javulni. Ideális talán sosem lesz e fényszögek miatt, de nagy mértékben megjavul. Az altatók szedése nem megoldás, mert akkor nem kerül ön alfarezgésszintre, amely igen fontos a testnek és a léleknek is, hanem azonnal mélyebb szintekre kerül. Különben a Hold rossz fényszögei családi problémákat mutatnak. Lakással, ingatlanokkal kapcsolatos nehézségekben is része lesz, az otthont, a házat, ám a hazát is jelképezik, itt sem fenékig tejföl minden. Más szempontból pedig az anyát, a terhességet, az anyaságot, sőt a nőiesség megélését is mutatja. A lelket is jelképezi, s főleg a negyedik, vagyis a szívcsakrára hat ki. Jó lenne ilyen gyakorlatokat is végeznie, ezek részben az alvással kapcsolatos zavarokra hatnak ki, másrészt pedig a többi dologra, tehát anya-gyermek kapcsolatokra, családi problémákra, lelki ügyekre, nőiességre. Ha szeretné, elküldöm ezeket a gyakorlatokat is.

– Igen, ez jó lenne, főleg most vagyok a változókor küszöbén, nem is tudom merre szakadjak. Az anyámmal, a gyerekemmel, a kipihentségemmel vagy az ideges férjemmel foglalkozzam előbb. Várom a kristályokat és a szívcsakragyakorlatot.